elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reclama l'ús de la bassa de Belcaire per als agricultors i una comissaria en La Vall dUixó

El PP reclama l'ús de la bassa de Belcaire per als agricultors i una comissaria en La Vall dUixó
  • El portaveu del PP en la localitat, Herminio Serra, registra una iniciativa per a atendre una demanda clamorosa de “els qui cultiven la terra”

El Partit Popular de la Vall d'Uixó elevarà al pròxim ple de la corporació una proposta en defensa dels agricultors i amb l'objectiu d'acordar la sol·licitud al Govern d'Espanya de l'ús de l'aigua de la bassa del Belcaire.

“Esta infraestructura, que tants anys ha costat gaudir, és la solució als problemes que ens plantegen els nostres professionals del camp”. Les condicions singulars dels pous de la localitat i els recursos que s'han d'emprar per a poder aprofitar aigua per al reg “encarixen els costos”. No obstant això, “si poguérem utilitzar l'aigua emmagatzemada en esta bassa, els professionals veurien rebaixats els costos que ara es veuen obligats a abonar”.

Així ho ha considerat el portaveu del PP en la Vall, Herminio Serra, qui s'encarregarà de defendre esta proposta que posa de manifest “l'aposta tant de la Generalitat Valenciana com de la Diputació Provincial de Castelló per l'aigua. És un tema que està en l'agenda del PP i es demostra amb un acord entre totes dues administracions per a executar infraestructures hídrics a la província amb 40 milions d'euros”. “El que demanem és que el Govern d'Espanya ens autoritze a utilitzar l'aigua d'esta bassa per a usos agrícoles”, ha declarat el regidor.

D'altra banda, el portaveu del PP elevarà al ple de la corporació dos iniciatives en defensa dels “interessos dels veïns”. D'una banda, “l'accés a l'habitatge a preus assequibles per a joves i famílies”. Els que garantix el Pla Viu del Consell “amb la promoció d'habitatges protegits en sòl públic de comú acord amb el consistori”. “El que demanem al PSOE és que s'estudie esta proposta i si hi ha sòl susceptible d'albergar este tipus de promocions públiques”.

Casernes obertes

D'altra banda, ha assenyalat Serra, “també defendrem la permanència de llocs auxiliars de la Guàrdia Civil que el Govern Sánchez pretén tancar, tal com va reconéixer en el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil del passat 2 de gener”.

En este butlletí s'advertix que està prevista la supressió dels llocs auxiliars de cinc localitats (Lucena, Benassal, Betxí, Artana i Alcossebre) “i el que nosaltres demandem és ampliar les plantilles i garantir la permanència de les casernes”. “Volem ampliar recursos, dignificar casernes i construir la comissaria del Cos Nacional de Policia a Vila-real”, ha rematat el regidor.

Pujar