5 de desembre de 2020 5/12/20

La Vall d'Uixó deixa en llista d'espera les obres previstes per a 2020 en dos escoles

Les obres d'Edificant a la Vall d'Uixó tindran que esperar
Les obres d'Edificant a la Vall d'Uixó tindran que esperar
  • Les actuacions en els col·legis públics La Moleta i Colònia Segarra, i algunes millores puntuals en els col·legis Eleuterio Pérez i Recaredo Centelles, hauran d'esperar a 2021

  • El ple d'octubre aprovarà reajustar les anualitats concedides en el Pla Edificant

La Vall d'Uixó havia contemplat per a aquest 2020 realitzar diverses obres en quatre col·legis públics: Eleuterio Pérez, Recaredo Centelles, La Moleta i Colònia Segarra. Però no tots els centres tindran la mateixa sort, ja que les obres pendents per als centres de la Moleta i la Colònia Segarra hauran d'esperar a 2021.

Així, dels 3.551.656,64 euros que la Conselleria d'Educació anava a invertir en obres en aquests quatre centres educatius entre 2020 i 2021, aquest any sol es destinaran 544.424,51 euros; quantitat que correspon a les obres ja en marxa en els col·legis Eleuterio Pérez i Recaredo Centelles.

L'equip de govern portarà el ple d'octubre un acord per a reajustar les anualitats concedides en el Pla Edificant per a la Vall d'Uixó.

La Vall d'Uixó és un dels 253 municipis valencians adherits al pla 'Edificant', mitjançant el qual Educació de la Generalitat aporta el 100% dels fons econòmics perquè els ajuntaments tramiten les actuacions de millora, ampliació i construcció de centres educatius nous a les seues localitats.

Amb aquesta adhesió al projecte autonòmic, el consistori va sol·licitar 25 actuacions. Així en el col·legi Eleuterio Pérez, amb un pressupost de 288.057 euros, es rehabilitaran els banys de primària i el canvi de la tanca exterior. Mentre que en el col·legi Recaredo Centelles es construirà un nou aulari d'infantil, la rehabilitació integral dels banys de primària i la instal·lació d'un ascensor.

De la resta d'obres previstes que passen a 2021 estan la rehabilitació dels banys i la construcció d'un gimnàs en el col·legi La Moleta i en el col·legi Colònia Segarra està previst rehabilitar els banys, instal·lar un ascensor, una escala d'incendis i construir un gimnàs.

Més actuacions en altres quatre centres

Així mateix, vist el deficient estat general i les dificultats d'accessibilitat del col·legi Rosario Pérez, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó està realitzant un informe tècnic que justifique la necessitat de construir un nou col·legi.

En el cas del Lleonard Mingarro, se substituiran les conduccions de la calefacció, a rehabilitar els banys de primària, ampliar el menjador i la cuina, a més de pavimentar el pati. A més, s'elaborarà un informe tècnic que sol·licite la construcció d'un nou aulari d'infantil, ja que la rehabilitació aprovada es considera insuficient per la falta d'espai.

A més, està prevista la rehabilitació integral de l'IES Botànic Cavanilles. L'aposta de l'ajuntament és l'enderrocament de l'edifici central i la construcció d'un nou amb aules multiusos, panells movibles i espais on poder desenvolupar metodologies innovadores que ja s'estan aplicant.

I, finalment, en el CEIP Sant Vicent, el projecte contempla la rehabilitació integral dels banys, l'ampliació del menjador i cuina, la construcció d'un gimnàs, el canvi de la porta principal i la instal·lació d'una escala d'incendis.

Pujar