27 de novembre de 2020 27/11/20

El PP presenta el pla 'Activem la Vall' per a rescatar a famílies i autònoms

El PP presenta el pla 'Activem la Vall' per a rescatar a famílies i autònoms - (foto 1)
  • “Els nostres veïns no necessiten crispació, esperen que estiguem units per a donar solucions”, indica Serra (PP) davant la decisió de l'alcaldessa de no comptar amb l'oposició

El Partit Popular de la Vall d'Uixó ha presentat hui el pla 'Activem la Vall', una bateria d'accions dirigida a rescatar a famílies i autònoms en un moment de crisi econòmica sobrevinguda pel coronavirus. “Els veïns de la Vall esperen que estiguem unides per a donar solucions”, ha explicat Herminio Serra, regidor del PP en la localitat, “no que es provoque la crispació com l'alcaldessa va fer en l'últim ple”.

El PP espera des del passat 6 de maig que l'alcaldessa complisca la seua paraula de crear un fòrum de treball per a donar solucions a les necessitats del municipi. “Ha passat quasi un mes i no ha complit el seu anunci. Nosaltres no deixarem de treballar per la Vall, i per això hem elaborat una bateria de propostes d'utilitat per als nostres ciutadans”.

Serra ha desgranat les propostes que conformen el pla i que es defineix “per ser realista, pràctic i eficaç”. Destaca la necessitat de salvar als veïns “que viuen del seu negoci”. Per aquest motiu, és necessari “establir un programa de suport al comerç local i de proximitat, així com establir una línia d'ajudes per a pimes i autònoms, perquè són els que més pateixen”.

Per a aconseguir-ho, “és necessari redefinir el pressupost municipal, del qual ja ens han anunciat un desajustament de 2 milions d'euros que és preocupant”. Una vegada establida la partida disponible “cal adoptar mesures pràctiques i directes, com la bonificació del 50% de la taxa de residus del consorci per a tots els locals comercials”. Un tribut que, tal com ha recordat Serra, “PSPV i Compromís van decidir que enguany s'incrementaria”.

L'acció del pla del PP abraça també als col·lectius més vulnerables. “És necessari que es retornen a les famílies les taxes per serveis no prestats. També que s'amplien els convenis amb creu roja, Cáritas i establir les prestacions individuals. Són urgents les ajudes per al menjador, però durant tot l'estiu, fins a l'inici del curs. I també és necessari establir línies de foment de l'ocupació entre joves titulats i de Formació Professional. Per això plantegem 20 places en pràctiques que preparen als qui han conclòs la seua formació per al mercat laboral”.

Finalment, Serra reivindica la necessitat d'incentivar econòmicament a les empreses perquè contracten a aturats, així com establir un nexe entre turisme i comerç local. “Seria de gran utilitat que els qui ens visiten per a gaudir del nostre patrimoni natural i cultural tinguen l'oportunitat de conéixer l'excel·lència dels nostres productes”, ha assenyalat el regidor del PP.

Pujar