1 de juny de 2020 1/6/20

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó treballa la prevenció de conductes addictives als instituts

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó treballa la prevenció de conductes addictives als instituts - (foto 1)
  • Les addiccions que més es treballen són a les apostes, a l’alcohol i al cànnabis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està impartint des del passat mes d’octubre tallers de prevenció de conductes addictives als tres IES de la localitat, en els quals es treballa amb més èmfasi les addiccions a les cases d’apostes i jocs d’atzar, l’alcohol i el cànnabis entre els i les joves.

El passat dijous es va activar la moratòria per aturar l’apertura de noves cases d’apostes fins que entre en vigor la nova llei de joc de la Comunitat Valenciana: «esperem que aquesta llei estiga prompte en marxa perquè les xifres són escandaloses; a Espanya hi ha més de 400.000 addictes a les apostes entre 14 i 21 anys, la xifra més alta d’Europa», indica la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

Les accions que s’estan desenvolupant a l’IES Honori Garcia van dirigides a l’alumnat de primer, segon i tercer de l’ESO, i en les diferents sessions s’ofereix informació sobre què són les addiccions, com es poden crear i què són les drogues. També es treballa la pressió de grup que pateixen els més joves, «que els impulsa a fer coses no perquè ells ho decidisquen, sinó per a sentir-se integrats», destaca la regidora. L’última sessió està dirigida al coneixement de les emocions i a la importància de saber gestionar-les.

D’altra banda, a l’IES Botànic Cavanilles es realitzaran un total de 8 sessions dirigides principalment a l’autoconeixement, l’educació emocional i informació sobre diferents drogues i conductes addictives.

«No es tracta de què les persones a les quals van dirigits aquests tallers siguen addictes, el que volem és evitar que consumisquen certes substàncies i que adquirisquen certs hàbits saludables», destaca Artero, qui assenyala que el pròxim periode 2020-2021 entrarà en vigor el nou Pla que integrarà «de forma més clara les addiccions invisibles com als jocs d’atzar, les apostes esportives o les xarxes socials».

Pujar