elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la programació d’igualtat per al mes de novembre

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la programació d’igualtat per al mes de novembre
  • Entre les activitats més destacades es troben la Presentació del Pla d’Igualtat Municipal i la Marxa contra la violència de gènere

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la programació d’igualtat per al mes de novembre - (foto 2)
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la programació d’igualtat per al mes de novembre - (foto 3)

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó commemora un any més el 25-N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, elaborant un programa d’activitats junt amb algunes associacions i amb la Comissió de la Dona. En aquest programa s’inclouen xerrades d’empoderament o de defensa personal, com «Aprén a dir NO» o «Com millorar les relacions i previndre la violència de gènere», així com cinefòrums i diversos tallers.

«Commemorarem el 25-N mentre hi haja víctimes de violència de gènere, una lacra que no cessa: en el que portem de 2019, 51 dones han sigut assassinades, 8 més que l’any passat en el mateix període», assenyala la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé. «Tant la ciutadania com les institucions hem de fer autocrítica i tot el possible perquè cessen aquests assassinats. En aquest equip de govern som partidaris de què l’educació i la conscienciació són fonamentals per a acabar amb aquesta lacra», destaca la regidora.

L’Ajuntament ha creat dos plans d’igualtat: un pla intern que està en vigor des de fa un any i mig, i també un Pla d’Igualtat Municipal, el qual es presentarà a la ciutadania el dimecres 13 a les 11.00 hores al Palau de Vivel. Un altre acte central d’aquesta programació és la Marxa contra la violència de gènere que tindrà lloc el 25 de novembre a les 11.30 hores, la qual eixirà des del Poliesportiu Municipal i finalitzarà a la plaça del Centre, on es llegirà un manifest.

Les associacions col·laboradores són l’Associació Ames de Casa, Clara Campoamor, Vall i Boixet, Afivall, AAVV Grup La Unió, AAVV Carbonaire, AAVV Santiago Apòstol-Toledo, AVV El Mercat, AAVVV El Roser. «Agrair a aquestes associacions per treballar per una causa tan justa com és la lluita contra la violència de gènere», afegeix la regidora.

Pujar