Castellano

Un jove de la Vall d'Uixó, segon classificat en el trofeu Enduro BTT Pirineus

• Hugo Vicente-Ruiz Muñiz segueix el deixant d'Artuzo Fumall, una llegenda valenciana de l'Enduro

MÉS FOTOS
Un jove de la Vall d'Uixó, segon classificat en el trofeu Enduro BTT Pirineus - (foto 2)

Un jove de la Vall d'Uixó s'ha convertit en la jove promesa de l'Enduro després d'aconseguir la segona posició en el trofeu Enduro BTT Pirineus que es va celebrar diumenge passat a Girona i que és prova del campionat d'Europa.

Als seus 16 anys, Hugo Vicente-Ruiz Muñiz va aconseguir finalitzar en segona posició els 29 quilòmetres, amb 1.400 de desnivell, i encara que va participar en la categoria cadet va realitzar el mateix trajecte que els ciclistes veterans que van participar en aquesta carrera de referència internacional. Pese al terreny complicat, “Hugo va fer un carrerón”, explica el seu orgullós pare.

Hugo Vicente-Ruiz Muñiz va començar a practicar BTT en 2017 encara que sempre ha sigut un xic molt esportista, de fet ha practicat Skate, Surf de neu i atletisme. Dos anys més tard d'iniciar-se en la BTT, en 2019, va començar amb l'Enduro i l'any passat va participar en el campionat d'Espanya en L'Adrada, una competició que només va acollir una carrera perquè el covid va obligar a suspendre la resta del campionat.

Enguany, aquesta jove promesa de l'Enduro, participaran en les proves de Castejón de Sos, L'Adrada i Moaña.

Hugo té en el recentment mort Arturo Tizón, també de la Vall d'Uixó i una llegenda del ciclisme Enduro, el seu major referent. A més de portar el seu nom en la bicicleta, durant el campionat a Girona li va dedicar el TC3 demanant-li que des d'allà dalt l'ajudara en aquest tram més llarg de la competició.

Gent com Molina, Javi Navarro, Vicente Borrás. Xavi Borrás o Juan estan ajudant a Hugo a aconseguir les seues metes.