elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

SOS de la família de l'agricultor de la Vall d'Uixó: demanen a l'ajuntament que actue

SOS de la família de l'agricultor de la Vall d'Uixó: demanen a l'ajuntament que actue
  • Porten tres anys patint que un ramat d'ovelles sense pastor es mengen els cultius encara que en 2017 el seu oncle també es va veure perjudicat per un bestiar de vaques soltes

La família de l'agricultor de la Vall d'Uixó que porta tres anys veient com un bestiar d'ovelles sense pastor es menja els cultius i destrossa l'horta en una parcel·la pròxima a la zona del Castell ha llançat un crit a la desesperada per a exigir a l'Ajuntament que prenga cartes en l'assumpte i evitar el sofriment del seu pare.

Com els avançava elperiodic.com, aquest veí de la Vall d'Uixó porta més de tres anys patint aquest problema i en 2022, cansat de la situació, va presentar diverses denúncies davant la Guàrdia Civil i instàncies a l'Ajuntament. En elles, l'agricultor d'uns 80 anys assenyalava que un ramat d'ovelles, que pastura només, sense pastor que les guie, entra en els seus horts situats en la partida de la Horteta i es mengen els seus cultius. També li van trencar la tanca que va instal·lar per a protegir l'horta.

Cal assenyalar que aquest problema ve de llarg. Ja en 2017, expliquen des d'aquesta família, “el mateix ramader comptava amb vaques que deixava soltes i entraven en la parcel·la d'un oncle, menjant-se els cultius i destrossant la finca”.

“Tant d'esforç invertit tornaria a ser la menja de les ovelles”

“Hem arribat a dir-li que no plantara res més, que tant d'esforç invertit tornaria a ser la menja de les ovelles”, assenyalen les filles d'aquest home de 80 anys que va heretar del seu pare una horta en la qual planta raïm, creïlles, carabasses, tomaques, bròcoli o fesols. De fet, l'estiu de 2020, “les ovelles es van menjar tot el raïm que amb tant d'amor i il·lusió treballava el meu pare durant tota la temporada per a després repartir el vi, tota una festa de la verema, només per al seu consum propi, dels seus amics i familiars”, lamenten les seues filles. “Pel seu lloc, aqueix any no va haver-hi verema”.

Per això, van decidir acudir a l'ajuntament pensant que “ens donarien una solució” però després d'haver presentat diverses instàncies al consistori, reunir-se amb la Policia Rural, l'alcaldessa Tania Baños, i el regidor d'Agricultura, Fernando Daròs, “és molt forta i totalment incomprensible que no l'ajuden. Tots acaben llevant-se el problema de damunt dient-li que es tracta d'un conflicte entre particulars”.

“L'única persona perjudicada és el meu pare”

Així mateix, les filles d'aquest agricultor assenyalen que el propietari de les ovelles tenen llicència de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó. “Tindran potestat per a llevar-li-la?” -es pregunten- “atés que està incomplint-la, clavant-se en terrenys privats?”.

Fartes d'aquesta situació i de la desesperació del seu pare, que ha arribat fins i tot a plorar per aquesta situació, asseguren que “l'única cosa certa és que hui dia, l'única persona perjudicada en aquesta esperpèntica història és el meu pare, i els que no l'estan fent bé, s'estan eixint de rosetes”.

Pujar