20 de gener de 2021 20/1/21

El centre de salut de la Vall d'Uixó que va patir la solsida esperava la seua rehabilitació per part de la Generalitat

El centre de salut de la Vall d'Uixó que va patir la solsida esperava la seua rehabilitació per part de la Generalitat - (foto 1)
  • A pesar que els Pressupostos de la Generalitat ja contemplaven la rehabilitació, mai van arribar a iniciar-se les obres

La vesprada d'ahir va ser de sobresalt per als veïns de la Vall d'Uixó, especialment per als de la Carretera de Fondeguilla, on es troba situat el Centre de Salut II de la ciutat. La mala sort, i la falta d'inversió i manteniment, va voler que una de les parets exteriors es desprenguera del cos principal de l'edifici.

Els bombers del Consorci Provincial de Castelló van haver d'actuar ràpidament i evacuar als professionals i usuaris que es trobaven en eixe moment a l'interior del centre. A pesar que afortunadament no va caldre lamentar danys personals, els bombers van acordonar la zona davant possibles caigudes de cascots. Els tècnics autonòmics i municipals també van acudir a assegurar-se de l'estat de l'edifici que, pel que sembla, no presenta danys estructurals de gravetat.

Ara els pacients seran derivats, fins que es puga reparar l'edifici, al Centre de Salut I de la Vall d'Uixó, situat en el Carrer Octavi Tingues i Ortega.

A l'espera de ser reformat

Cal destacar que en els Pressupostos de la Generalitat de 2017 ja es contemplava una inversió econòmica de 317.000 euros per a reformar el centre de salut que ara ha patit el despreniment. No obstant açò, esta obra mai va arribar a realitzar-se, tornant a aparèixer en els Pressupostos de 2018 la mateixa partida per a la reforma i sense existir una data pública per a iniciar les obres.

Ara, a causa del retard i inacció pel que fa a la reforma, els veïns de la Vall es troben obligats a compartir el mateix centre de salut cosa que, previsiblement, augmentarà les llistes d'espera i perjudicarà l'atenció d'urgències en uns mesos especialment complicats davant l'elevat nombre de casos de grips que s'han registrat este hivern.

Pujar