Castellano

Els carrers de La Nucia s'omplin de tradició amb una nova edició de les seues festes patronals

Els carrers de La Nucia s'omplin de tradició amb una nova edició de les seues festes patronals
  • La tradició, la gastronomia i la música, s'uneixen del 15 al 17 de novembre amb motiu de les ‘Festes de Santísim Sacrament i Sant Rafel’

MÉS FOTOS
Els carrers de La Nucia s'omplin de tradició amb una nova edició de les seues festes patronals - (foto 2)
Els carrers de La Nucia s'omplin de tradició amb una nova edició de les seues festes patronals - (foto 3)
Els carrers de La Nucia s'omplin de tradició amb una nova edició de les seues festes patronals - (foto 4)

Com mana la tradició la localitat alacantina de La Nucia ja aquesta preparada per a albergar una nova edició de les seues festes patronals, tres dies càrrecs de sentiment i de molta tradició en els quals locals i turistes tenen l'oportunitat de gaudir del millor de la ciutat en tota la seua esplendor.

Enguany 2019 les festes del Santíssim Sacrament i Sant Rafel, tindran lloc com mana la tradició el tercer cap de setmana de novembre, és a dir, a partir del divendres 15 i fins al diumenge 17 de novembre. Tot un cap de setmana, en el qual es commemorarà la fundació de la parròquia local amb el trasllat del Santíssim Sacrament de Polop, i un amplie programa d'activitats pensades per a tota la família.

I és que, des de l'Ajuntament han elaborat una programació en la qual es combinen els actes religiosos amb aquells proposats pels Majorals 2020- Penya La Gorra- Espardenya, entre els quals trobem molta música i molta gastronomia, per a tots els gustos i edats.

A continuació repassem alguns dels actes previstos per als pròxims dies, els quals no has de deixar passar i anotar en roig en la teua agenda.

Programació

Tot començarà el divendres 15 al voltant de les 12 hores, moment en el qual el volteig general de campanes omplirà cada racó de la localitat avisant de l'arribada de les festes. Un moment, marcat per l'expectació i les ganes, al qual li seguiran els primers actes com per exemple un ball amb berenar i música en directe en la Carpa de l’Auditori dels Nits (a partir de les 17 hores) per un preu de 3 euros l'entrada.

En el mateix lloc, però a les 21.30 podràs demostrar els teus dots artístics amb el concert de High Fidelity, Dj i un gran karaoke en el qual es repassaran els èxits musicals del moment i l'ahir. Ja el dissabte, arriba el tan esperat Concurs de Paelles i de Postres Casolanes. Una cita ineludible per als centenars de veïns que cada any es reuneixen el seu voltant, no sols per a gaudir d'una bona ració de paella sinó per a viure una jornada on s'estrenyen molts llaços entre els assistents.

A més, per al dissabte a la vesprada et recomanem acostar-te al torneig de ‘Truc i de Brisca’ per a després continuar amb la celebració en el Gran Sopar de Santíssim, que se celebrarà en el Saló Social El Cirer a les 21.30 hores.

L'últim dia de festes arriba el diumenge, una jornada en la qual aglutinen gran part dels actes previstos. Tot començarà al matí en un entorn inigualable, l'Ermita de Sant Rafael on es realitza la subhasta de les andes i cintes del sant per a la processó posterior. Una subasta curiosa perquè, malgrat l'entrada de l'euro l'any 2002 encara es realitza en pessetes.

Després d'aquesta peculiar subhasta, arrancarà a les 13.45 hores la processó en honor a Sant Rafael amb la qual els veïns més fidels recorreran els principals carrers de la localitat, davant l'atenta mirada de la resta de persones que se situen al llarg del recorregut.

Però sens dubte, un dels actes més destacats d'aquests dies de festa serà el diumenge 17 de novembre (Dia de Sant Rafel) amb la carrera de més d'un quilòmetre, pels empinats carrers del poble, que realitzen els improvisats portants de Sant Rafael, a ritme de traca, des de l'Església de la Plaça Major fins a l'ermita del sant.

Si tens pensat acostar-te a les festes patronals, no deixes de gaudir de la gastronomia que inundarà els carrers alacantins. Per exemple, el dissabte el plat estrela serà el ‘putxero amb pilotes’, mentre que el diumenge després de la subhasta s'esmorza carn de cavall en tots els bars i restaurants de la població. En l'apartat de rebosteria les mantegades, els pastissos de moniato i els polvorons, són les opcions més demandades.

Pots consultar tota la programació de les festes de “Santíssim Sacrament i Sant Rafel 2019” al detall en la pàgina web oficial de l'ajuntament www.lanucia.es

Pujar