29 de novembre de 2020 29/11/20

Labora guanya el premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de Govern Obert

Labora guanya el premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de Govern Obert - (foto 1)
  • Aquest projecte pretén acostar el servei d'ocupació a la ciutadania i promoure un nou model obert i col·Laboratiu en l'administració pública

Labora ha sigut guardonat amb el premi Novagob Excel·lència 2019 a la millor iniciativa de Govern Obert pel seu projecte de modernització del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Els premis Novagob tenen com a finalitat reconéixer la innovació de les Administracions Públiques en l'àmbit iberoamericà. El projecte presentat per Labora a aquest certamen té com a objectiu donar visibilitat a les accions realitzades per l'entitat per a acostar el servei d'ocupació a la ciutadania i promoure un nou model obert i col·Laboratiu de participació i innovació en l'Administració Pública.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha dut a terme des de 2016 un procés de transformació, que es va denominar NouServef, en el qual es van implicar més de mil persones a través d'entrevistes i enquestes (consultar ací ) realitzades amb el suport de Carpe Estudio.

El procés va incidir en la participació del personal de Labora amb la ciutadania i ha tingut com a resultat diverses iniciatives: canvi de marca, una nova imatge corporativa - amb la col·Laboració d'Estudio Menta - un nou disseny d'oficines més amables, la creació d'un departament de comunicació amb objectius definits, etc. Per a més informació: consultar ací

Amb el canvi de marca, aquest procés no ha conclòs sinó que continua per a transformar l'administració pública amb dues finalitats principals: el repensament de la institució amb la participació de la ciutadania i del personal intern, i l'aprofitament de les noves tecnologies per a portar l'orientació Laboral a la ciutadania.

En aquest nou escenari, té un paper essencial el Departament de Comunicació de Labora, que ha impulsat les xarxes socials com a nou canal de comunicació amb les persones usuàries. De fet, el servei d'atenció ciutadana a través de WhatsApp (616 124 143), que es va posar en marxa en 2015, ja ha aconseguit una mitjana de 900 persones ateses al mes i va superar les 1.000 el maig passat.

Premis Novagob Excel·lència 2019

Els Premis NovaGob Excel·lència 2019 estan organitzats per la Fundació NovaGob i el seu objectiu és visibilitat i reconéixer la innovació en les Administracions Públiques d'Iberoamèrica. En aquesta edició, s'han distingit un total de sis projectes d'institucions d'Espanya i el Perú, seleccionats entre les 57 candidatures postulades. Les categories premiades són les següents:

  • Millors pràctiques de RH.
  • Igualtat de gènere.
  • Bon govern i integritat.
  • Millor iniciativa de Govern Obert.
  • Millor iniciativa de col·Laboració interinstitucional.
  • Gestió digital per a la ciutadania.

L'edició de 2019 s'ha caracteritzat per l'alta participació de la comunitat, amb més de 2.500 vots emesos per a triar els projectes. A més, la deliberació final ha estat a càrrec d'un jurat expert i independent. La cerimònia de lliurament dels Premis tindrà lloc en el Congrés NovaGob, que se celebrarà a Sevilla els dies 16, 17 i 18 d'octubre.

Pujar