elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El jutjat no troba patrimoni de Blasco i Císcar a Miami

El jutjat no troba patrimoni de Blasco i Císcar a Miami
  • Arxiven una peça separada que investigava al matrimoni per presumptes irregularitats en el IVAM en l'etapa de Consuelo Císcar al no trobar diners ni propietats de tots dos en l'estranger

El Jutjat d'Instrucció 21 ha acordat sobreseure la peça separada del Cas IVAM en la qual s'investigava a l'exdirectora de l'IVAM, Consuelo Císcar; el seu marit i els seus tres fills per pressumpte blanqueig de capitals. El jutjat investigava comptes bancaris a Estats Units de l'exdirectora del museu i del seu marit i exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco. El polític està a la presó per malversar ajudar dirigides a ONGs.

Aquesta peça també afectava al fill de tots dos així com les dues filles de Consuelo Císcar, tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Aquesta peça separada va remetre una comissió rogatoria a una entitat bancària de Florida per a saber si aquestes persones tenien productes bancaris, comptes o propietats pertanyents al període comprés entre el 2010 i el 2014.

La jutgessa ha conclòs que no apareix "degudament justificada la perpetració del delicte que ha donat motiu a la formació de la causa", per la qual cosa ha procedit a sobreseure provisionalment aquesta peça separada.

També ha emès aquest divendres la titular del Jutjat d'Instrucció 21 un altre acte en el qual sobreseu provisionalment la causa principal contra Jorge García Vallés, qui exercia el càrrec de tècnic d'acció exterior de l'IVAM, i la que fóra cap de Departament de Desenvolupament en el museu, María Ángeles Valent.

"No apareixen indicis bastants", segons arreplega en el seu escrit, per a acusar-los pel que s'han atès les seues peticions d'arxiu. Ho fa, açò sí, de manera provisional, "sense perjudici d'acordar la reobertura del procediment pel que fa als mateixos per al supòsit que apareguen noves dades en la causa que així ho aconsellen".

Cal recordar que s'investiguen presumptes irregularitats en la gestió de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) en l'època en la qual estava dirigit per Consuelo Císcar. Se l'investiga a ella, al seu fill Rafael Blasco, als sotsdirectors d'Administració i Finances del centre d'art, Juan Carlos Lledó; de Gestió Interna, Juan Bría; de Publicacions, Norberto Martínez; Tècnic Artística, Raquel Gutiérrez; Pilar Mundina, que exercia com la seua assistenta personal en viatges, i l'administrador de Valsatrans i Logística de l'Art, Enrique Martínez.

Pujar