elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ivace+i finança amb 760.000 euros quatre projectes d’innovació de l’Institut de Biotecnologia Sanitària de la UMH

Ivace+i finança amb 760.000 euros quatre projectes d’innovació de l’Institut de Biotecnologia Sanitària de la UMH
  • L’Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària (IDiBE) reforça la seua estructura d’innovació i desenvolupa dos iniciatives per a transformar residus en matèries primeres per a la cosmètica i el calcer

MÉS FOTOS
Ivace+i finança amb 760.000 euros quatre projectes d’innovació de l’Institut de Biotecnologia Sanitària de la UMH - (foto 2)

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) ha concedit en els dos últims exercicis un total de 760.000 euros a l’Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària (IDiBE) de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), per a l’execució de quatre projectes d’I+D+i en el marc de les seues convocatòries d’ajuda en concurrència competitiva.

El director general d’Innovació, Juan Jose Cortés, ha visitat este centre per a conéixer de primera mà els avanços en el desenvolupament d’estes iniciatives, que aprofundixen en la transferència del coneixement i impulsen la investigació aplicada i orientada cap a les necessitats de les empreses i els sectors productius de la Comunitat Valenciana.

Sobre este tema, Cortés ha destacat l’“esforç i la determinació que demostra el personal investigador d’IDiBE per a liderar des d’Elx una investigació d’excel·lència, els resultats de la qual ja estan contribuint a millorar la competitivitat del nostre teixit empresarial”.

El director general ha recorregut estes instal·lacions acompanyat pel vicerector d’Investigació i Transferència de la UMH, Ángel Carbonell, i el director d’este institut, Antonio Ferrer, que ha presentat les línies mestres del pla estratègic que guiarà el futur de l’entitat fins a 2026.

Precisament amb el suport econòmic de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que dirigix Nuria Montes, IDiBE participa en dos projectes estratègics en cooperació amb altres agents de l’ecosistema d’innovació amb la finalitat de transformar residus en matèries primeres d’alt valor afegit. Les dos iniciatives impacten en sectors clau per a l’economia de la regió, com ara l’agroalimentació o el calcer.

Així, l’institut il·licità col·labora amb el centre tecnològic AINIA, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i les empreses SITRA i Prospera Biotech en l’obtenció de bioproductes d’interés per a la indústria cosmètica a partir de la fruita perduda com a minvament de producció en les activitats agrícoles.

L’aprofitament de la palla que genera el cultiu de l’arròs per a fabricar components de calcer amb propietats millorades és una altra de les iniciatives en les quals està treballant l’IDiBE, en esta ocasió junt amb INESCOP, l’institut tecnològic de referència per a esta indústria; la Unió Llauradora i Ramadera, i l’empresa Analco.

Per a Juan José Cortés, tots dos projectes reflectixen l’aposta de l’institut il·licità per potenciar la transferència tecnològica, així com per generar sinergies amb altres agents de l’ecosistema d’innovació, “aportant solucions en l’àmbit de l’economia circular que ajudaran la nostra a indústria a completar esta transició”.

Per a dur-ho a terme, IDiBE ha reforçat la seua estructura d’I+D+i mitjançant la constitució d’una unitat científica d’innovació empresarial (UCIE), dirigida a impulsar el desenvolupament d’innovacions orientades cap a l’empresa a partir de les seues dos principals línies d’investigació: la biotecnologia molecular i la preclínica.

La labor d’esta UCIE es complementa amb la missió que exercix el seu agent d’innovació, que promou nous projectes en cooperació, difon els resultats obtinguts i treballa activament per a aconseguir la seua implantació en el sistema productiu. Les dos figures compten amb el suport econòmic d’Ivace+i i el finançament del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER).

Fundat en 1997, l’Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària (IDiBE) centra la seua producció científica en el camp de la biotecnologia sanitària. En les seues dos dècades d’història, ha presentat més de 35 sol·licituds de patent i ha fundat 11 spin-off a partir de la tecnologia desenvolupada en estes instal·lacions.

Pujar