28 de novembre de 2020 28/11/20

Ivace Energia destinarà dos milions d'euros per a impulsar projectes d'energies renovables en empreses i entitats

  • La major part de les iniciatives que es recolzaran són per a instal·lacions solars fotovoltaiques aïllades de la xarxa elèctrica

  • La inversió induïda per a la realització d'aquests projectes ascendeix a quatre milions d'euros

La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, destinarà enguany un total de dos milions d'euros per a recolzar projectes que suposen la utilització d'energies renovables en empreses i entitats de la Comunitat,

Així doncs, donarà suport a un total de 44 projectes en tot el territori valencià la realització del qual suposarà una inversió induïda pròxima a quatre milions d'euros.

Segons ha explicat la directora general de l'Ivace, Júlia Company, “les fonts d'energia netes són una realitat, són viables econòmicament i hem de donar-les suport per a augmentar el seu ús en tots els àmbits i així aconseguir un model energètic de futur”.

La major part dels projectes que se subvencionaran, un total de 19, corresponen a iniciatives d'energia solar fotovoltaica, aïllades de la xarxa elèctrica per als quals Ivace Energia destinarà un total de 460.000 euros.

D'altra banda, es recolzaran 12 projectes que preveuen utilitzar l'energia solar per a aplicacions tèrmiques, és a dir, per a cobrir les necessitats de calefacció i calfament d'aigua calenta. En total, per a aquests projectes es destinaran 280.000 euros.

Així mateix l'Ivace recolzarà 12 iniciatives que contemplen l'aprofitament de la biomassa. Quant a la mena d'iniciatives que es recolzaran, abasten des d'aplicacions tèrmiques, a tractament en camp i fins i tot a la fabricació de pèl·lets. En total, per a aquesta mena d'iniciatives l'Ivace destinarà 1,07 milions d'euros. Finalment, l'Ivace donarà suport a un projecte de geotèrmia amb 147.000 euros.

Per a Company, la transició cap a un nou model energètic basat en renovable i eficiència energètica és “prioritària i urgent” i amb aquestes ajudes “volem visibilitzar el nostre suport i aposta per les energies renovables; per això des de

l'Ivace continuarem potenciant aquest tipus de projectes, pel seu caràcter innovador i els seus beneficis mediambientals i socials”.

Aquest programa compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en un percentatge del 50%, a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020, a través de l'Eix Prioritari 4 “Afavorir el passe a una economia baixa en carboni en tots els sectors”.

Pujar