27 de setembre de 2020 27/9/20

Inma Sánchez: “Gràcies al Consell de Ximo Puig les retallades del PP en educació ja són història”

Inma Sánchez: “Gràcies al Consell de Ximo Puig les retallades del PP en educació ja són història” - (foto 1)
  • La secretària d’Educació del PSPV-PSOE destaca que s’han rescatat a 7.000 xiquets i xiquetes dels barracons, hi ha més professors que mai a les aules i un 25,7% més d’inversió

  • Sánchez adverteix que “els socialistes som garants que l’educació mai es veurà afectada per ajustos pressupostaris”

El dilluns comença el nou curs escolar en el qual “podem certificar que gràcies al Consell de Ximo Puig les retallades que va aplicar el PP al sistema educatiu valencià són història”, ha indicat hui la secretària d’Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez. “El Consell de Ximo Puig ha rescatat a 7.000 xiquets i xiquetes dels barracons als quals els va condemnar el PP i, no solament ha retornat a les aules a tots els professors que van bandejar, sinó que hi ha més docents que mai a les aules de la Comunitat” ha indicat Sánchez qui ha advertit que “la dreta inventa falses batalles lingüístiques per a tapar tots els anys de vergonya del PP que ara hem aconseguit superar”.

La dirigent del PSPV-PSOE ha garantit que els socialistes “continuarem treballant des de la Generalitat per a millorar la qualitat del nostre sistema educatiu i oferir una educació plural, gratuïta, inclusiva i que garantisca que al final de l’etapa obligatòria tots els alumnes sàpien anglés, castellà i valencià”. Inma Sánchez ha recordat el compromís del president Ximo Puig amb l’educació i ha assegurat que l’esforç inversor que ha fet aquest govern en els últims anys continuarà: “Els socialistes som garants que, per complicada que siga la situació econòmica, els ajustos no afectaran l’educació”. “Hem augmentat les beques universitàries, les de menjador, el bo infantil i implantat la gratuïtat dels llibres de text i construït 28 col·legis nous i en aquesta línia continuarà el Govern valencià”, ha remarcat Sánchez.

Enfront de “les batalles fictícies iniciades per les dretes en la Comunitat”, Sánchez ha advertit que “els socialistes no entrarem en guerres que només busquen aombrar la bona qualitat de la qual gaudeix ara el sistema educatiu valencià”. “Utilitzar l’ús de la nostra llengua en els centres educatius o posar en dubte contínuament la capacitat del professorat per a impartir el currículum oficial no va en benefici del nostre progrés com a societat”, ha advertit la responsable d’Educació del partit.

Amb tot, ha assenyalat Sánchez, “les fakes news de la dreta són fàcils de combatre amb les dades, i aqueixos indiquen que el curs comença amb 71.689 professors, enfront dels 63.820 que hi havia en 2015, amb un 21% més d’alumnes a les aules de 0 a 3 anys i una inversió un 25,7% superior a la de l’últim any en què estava el PP en la Generalitat, en passar de 5.052 euros per alumne als actuals 6.351 euros”.

Pujar