elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La incidència acumulada entre els joves valencians es dispara fins als 1.519 casos

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
  • La majoria dels pacients ingressats als hospitals valencians tenen menys de cinquanta anys i més d'un 20% són menors de quaranta

La cinquena onada del coronavirus està impactant en els més vulnerables en aquests moments, les persones que no estan vacunades i que són els més joves. El reflecteixen unes xifres que mostren com els casos entre els menors de trenta anys estan disparats i això es reflecteix també les hospitalitzacions.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en Diputació Permanent de Les Corts aquest dilluns i ha facilitat algunes dades que parlen per si sols: la incidència acumulada entre els joves de 20 a 29 anys està en 1.519 casos per cada 100.000 habitants i entre els joves de 12 a 19 anys també està molt alta: 1.324 casos per cada 100.000 habitants.

Això es reflecteix en unes hospitalitzacions que, encara estan lluny de el drama que va suposar a principis d'any, han augmentat en l'últim mes. De fet, es va passar de tenir menys de cent hospitalitzats als quasi 715 actualment. I la majoria dels hospitalitzats té menys de 50 anys, concretament un 55,5% en planta i un 48,5% en UCI: "No podem perdre de vista que quasi el 23% dels ingressats a UCI són menors de quaranta anys".

La consellera de Sanitat ho ha reconegut, "la variant delta és la predominant a la Comunitat, suposa més del 70% dels contagis i es caracteritza per la seua major transmissibilitat". Els brots s'han incrementat en l'àmbit social ja que el 82% d'ells estan vinculats a reunions familiars o d'amics. Un 83% dels brots són de petita magnitud, amb menys de deu casos, el 16% d'ells tenen entre 10 i 40 casos i el 1% dels brots actius té més de quaranta casos.

Una altra cosa que també preocua és l'índex de positivitat de les proves que es fan, que està quasi al 16%.

Pujar