24 de novembre de 2020 24/11/20

Illa: “La prioritat és aconseguir una vacuna eficaç, no sols d'Espanya si no global”

Illa: “La prioritat és aconseguir una vacuna eficaç, no sols d'Espanya si no global” - (foto 1)
  • El Ministre de Sanitat assegura que en els pròxims dies es podrà garantir “un subministrament estable” de material de protecció

El Govern central continua treballant “contra rellotge” per a frenar l'epidèmia del *coronavirus a Espanya. Així ho assegurava aquest matí el ministre de Sanitat, Salvador Illa en una compareixença en la qual ha anunciat que en els pròxims dies es podrà garantir “un subministrament estable” de material de protecció en els centres sanitaris.

“La principal prioritat és aconseguir una vacuna eficaç, no sols d'Espanya si no global” ha assegurat el responsable de la cartera de sanitat, al mateix temps que ha anunciat que en aquests moments tres hospitals espanyols han iniciat dos assajos aprovats amb remdesivir contra el *coronavirus.

A més, respecte a la creació d'una vacuna contra el virus, ha traslladat la notícia per la qual un equip d'investigadors xinesos ja han provat la vacuna en micos. Un avanç significatiu sobre aquest assumpte.

En aquesta mateixa línia, el ministre de Ciència, Pedro Duque, ha posat en valor la gran faena que s'està realitzant des dels equips científics d'Espanya on es treballa “a contra rellotge” i d'acord amb les investigacions que s'estan promovent des de la Unió Europea.

Prevenció en professionals

D'altra banda, referent a la protecció dels professionals sanitaris, Illa ha anunciat que des del Ministeri de Sanitat ja està preparant un assaig de prevenció que permeta dotar de major seguretat als sanitaris.

Aquest assaig, seria complementari al protocol d'actuació que s'està duent a terme en aquests moments i seria aplicable a tots els centres de salut del nostre país.

En els últims dies, han sigut moltes les queixes del sector sanitari sobre la falta de material de protecció i el desbordament dels recursos, alguna cosa al que el Ministeri assegura està intentant fer front dotant de més inversió a les comunitats autònomes i ampliant plantilles.

"Estamos movilizando todos los recursos y todos los medios para asegurarnos de que el personal sanitario, que está haciendo una labor admirable, tenga todo lo necesario para atender adecuadamente a todos los españoles que así lo necesiten" ha afirmado el ministro.

Pujar