1 de desembre de 2020 1/12/20

Igualtat subvenciona amb 2'4 milions d'euros 53 projectes de lluita contra la pobresa i d'intervenció psicosocial

  La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha subvencionat amb 2'4 milions d'euros un total de 53 projectes d'entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització d'actuacions en matèria de lluita contra la pobresa en 2017.

  L'objectiu d'aquestes ajudes, que s'han incrementat en un 20 per cent respecte a les concedides en 2016, és subvencionar a entitats per a actuacions d'exclusió social i de lluita contra la pobresa, amb dos tipus de programes depenent de les necessitats de cada territori.

  Dels 53 projectes, que han sigut subvencionats amb quanties econòmiques que van des dels 4.000 fins als 198.000 euros, 24 estan destinats a programes per a cobrir necessitats bàsiques com ara acolliment, neteja personal, alimentació i atenció així com suport soci-sanitari, amb o sense allotjament, per un import de 1.740.555 euros.

  Els altres 29 projectes subvencionats són referents a programes d'intervenció psicosocial amb els objectius de fomentar l'emancipació, autonomia personal i inclusió social i laboral. Aquest tipus de programes han rebut un total de 665.785 euros.

  Totes les entitats sense ànim de lucre a les quals se li han concedit una subvenció desenvolupen actuacions vinculades i dirigides a les famílies més desfavorides i col·lectius més vulnerables, com a persones sense sostre o transeünts, professionals del sexe, drogodependent i exdrogodependent sense llar, població exreclusa i qualsevol persona o famílies en risc d'exclusió.

  Entre les actuacions que es realitzen es troba la detecció, estudi, diagnòstic i seguiment de casos, entrevistes i intervencions socials, repartiment d'ajudes, tallers, xarrades, jornades i informació de les actuacions d'emergència.

  Per províncies, les ajudes s'han concedit a 21 entitats per a projectes a Alacant, 6 per a Castelló i 26 per a la província de València. Està previst que unes 26.188 persona puguen beneficiar-se d'aquests programes.

  La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va decidir acabar amb les línies nominatives que concedien aquestes ajudes de forma arbitrària per a substituir-les per una ordre en la qual aquells que ho desitjaren podien presentar-se en igualtat d'oportunitats, i en la qual s'ha sol·licitat com a requisit que en tots els projectes sempre hi haguera personal tècnic treballant.

  Així mateix, per a la resolució de les subvencions s'ha potenciat d'una banda el voluntariat però per una altra també que existisquen professionals per a realitzar la intervenció social.

  Pujar