elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Iglesias dedica el seu minut d'or a comptar la dura realitat d'una jove valenciana

Iglesias dedica el seu minut d'or a comptar la dura realitat d'una jove valenciana

  Nit en clau electoral en les televisions espanyols. Aquest dilluns va tindre lloc l'únic debat polític entre els cinc candidats a la presidència del govern, una trobada en el qual per primera vegada participava el líder de Vox, Santiago Abascal, i en el qual les referències a la Comunitat Valenciana van brillar per la seua absència pràcticament absoluta.

  Una de les referències més clares a la Comunitat, concretament a València, va ser la realitzada pel candidat d'Unides Podemos, Pablo Iglesias, qui va dedicar el seu minut d'or a llegir la carta d'una jove valenciana que pateix una minusvalidesa. “La gent ha d'estar una mica cansada dels minuts d'or dels polítics, per això dedicaré el meu a una de les milions de persones que no està veient” arrancava Iglesias.

  A continuació va començar a llegir la dura realitat a la qual s'enfronta aquesta jove valenciana de 28 anys i que narra en un carta que diu: “M'he passat tota la vida estudiant per a acabar treballant d'alguna cosa que no és el que he estudiat. Tinc un treball en el qual ni tan sols em donen 15 minuts per a eixir a menjar” compte. A més, explica una situació que afecta també a molts altres joves no sols valencians si no de tota Espanya com és l'emancipació i els preus del lloguer: “Vull anar-me de casa dels meus pares i viure amb el meu nuvi, però els lloguers a València estan tan alts que amb el meu sou ens resulta impossible”.

  En aquesta mateixa línia, la jove valenciana compte la inestabilitat laboral que pateix: “Tinc una minusvalidesa i en alguns treballs em discriminen per aquest fet. Sóc un problema perquè podria necessitar agafar la baixa si tinguera un brot. L'any passat vaig tindre un brot i vaig continuar venint a treballar, el vaig fer per por de l'acomiadat.

  Amb aquest relat, Pablo Iglesias demanava el vot dels espanyols apel·lant que “necessitem un canvi, i el necessitem ja”. “Que ningú et convença que no es poden canviar les coses pot haver-hi un govern que defense a la gent. Si es pot”

  Pujar