30 de novembre de 2020 30/11/20

Els hospitals valencians cancel·laran operacions no urgents pel coronavirus

Els hospitals valencians cancel·laran operacions no urgents pel coronavirus - (foto 1)
  • La Generalitat incorporarà a estudiants de medicina i sanitaris jubilats donada l'emergència de salut pública

El Consell ha aprovat aquest divendres un acorda un decret de mesures extraordinàries de gestió sanitària en salvaguarda de la salut pública a causa de la pandèmia per Covid-19. Entre les mesures destacades, es nomenarà de manera excepcional a personal amb titulació de medicina però sense l'especialitat corresponent per a reforçar l'atenció en aquesta situació excepcional.

També es recuperarà al personal en situació de jubilació. El personal facultatiu i infermers jubilats menors de 70 anys podran voluntàriament sol·licitar la reincorporació al servei, a jornada completa o parcial, recull aquest decret.

Així ho ha explicat al Consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una roda de premsa aquest divendres. A més, es van habilitar espais per a ús sanitari en locals públics o privats que reunisquen les condicions necessàries per a prestar assistència sanitària (ambulatòria, de consulta o hospitalització).

A aquest aquest decret aprovat pel Ple del Consell, se suma la resolució aprovada per la Conselleria de Sanitat amb mesures especials de caràcter preventiu per a limitar la propagació i el contagi per coronavirus.

Així, aquest decret contempla que, segons les necessitats dels centres hospitalaris, es podran suspendre o ajornar els ingressos i intervencions quirúrgiques programades i les proves diagnòstiques i consultes externes no preferents.

També, sempre que siga possible, s'habilitaran llits de reserva i nous llits unitats COVID-19 en hospitals. Finalment, es prohibeixen les vetles de persones mortes per coronavirus, tant en instal·lacions públiques com privades i no es descarta en un futur fer-lo per a la resta de vetles, adverteix la Consellera de Sanitat.

Pujar