elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat recomana l'ús de la màscara en col·legis i instituts per a evitar la transmissió de virus respiratoris a les aules

La Generalitat recomana l'ús de la màscara en col·legis i instituts per a evitar la transmissió de virus respiratoris a les aules
  • Educació i Sanitat demanen a la comunitat educativa fer ús del cubrebocas si hi ha símptomes menors, o bé no acudir al centre

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació i la Conselleria de Sanitat han realitzat una sèrie de recomanacions als centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana per a evitar la transmissió de virus respiratoris a les aules després de les vacances nadalenques.

Davant la situació epidemiològica actual i l'increment de casos de grip i d'infeccions respiratòries agudes (IRA), les Conselleries d'Educació i Sanitat han indicat als centres escolars, a través d'una circular, la importància de reforçar les mesures preventives en els entorns educatius per a disminuir, en la major mesura possible, la transmissió i la incidència de virus respiratoris.

En este sentit, es recomana que se seguisquen algunes mesures de prevenció com la vacunació enfront de la grip i SARS-Cov2 a tot el personal docent i auxiliar de l'entorn educatiu i que mantinga contacte amb l'alumnat.

Davant símptomes menors de malaltia respiratòria aguda (tos, esternuts, mucositat nasal …) és recomanable la utilització de màscara en alumnes, professors i personal auxiliar. Si es tenen altres símptomes com a febre per damunt dels 38 graus, malestar general i/o dificultat respiratòria es recomana no assistir al centre educatiu.

A més, en la circular s'ha insistit en la importància de la higiene de mans mitjançant una rentada de manera freqüent amb aigua i sabó o amb solució hidroalcohòlica, així com evitar tocar-se el nas, els ulls, la boca o la màscara.

Finalment, s'ha recomanat als centres educatius que ventilen de manera natural les aules i àrees d'alta interacció social, mantenint una temperatura adequada.

Pujar