30 d’octubre de 2020 30/10/20

Els Verds: 'Gandia està pitjor comunicada amb transport públic que fa 40 anys'

Els Verds: 'Gandia està pitjor comunicada amb transport públic que fa 40 anys' - (foto 1)

  Joan Francesc Peris, candidat a l'alcaldia de Gandia per Els Verds, acompanyat de la número dos de la llista, Rosa Tormos, ha oferit una roda de premsa en el Parc de l'Estació per a reivindicar la millora de les infraestructures de transport públic de Gandia i comarca.

  Els Verds s'han fotografiat al costat de la locomotora de la línia ferroviària Port de Gandia-Alcoi per a recordar el retard, les insuficiències i els passos arrere que han patit les comunicacions de Gandia en els últims 40 anys. Peris ha dit: “ Gandia està pitjor comunicada amb transport públic que fa quaranta anys i això és responsabilitat directa dels successius governs de Madrid del PP i del PSOE, amb un model de transport ferroviari al servei de l'AVE i del vehicle a motor de combustió, els cotxes i els camions”.

  “El 80% de les inversions d'ADIF i RENFE es van a l'AVE, que transporta el 20% de viatgers, i només el 20% de les inversions arriba a les línies de rodalia que transporten el 80% de viatgers. És el món a l'inrevés” -ha dit Peris.

  “Són més que habituals els retards i cancel·lacions de trens de rodalia de Gandia a València o de València a Gandia, mentre el projecte de duplicació de les vies entre Cullera i Gandia passa en els Pressupostos d'any a any. No hi ha prioritat cap en les inversions en la línia de rodalia que ens uneix a València i, no obstant això, és la més rendible per a ADIF” -ha dit el candidat verd.

  “Fa 40 anys, Gandia estava unida per ferrocarril amb la Ribera i amb Alcoi, érem el centre d'una xarxa de ferrocarrils. Hui som el final d'una línia més que deficient. Gandia ha d'encapçalar la lluita pel transport públic i de qualitat de la comarca en temps de canvi climàtic que obliga a totes les administracions a canviar l'insostenible model de mobilitat que pateixen tots els usuaris de la comarca. Per a això, entre altres coses, Gandia ha de tornar a la Mancomunitat de Municipis de la Safor” -ha recordat Peris.

  En el mateix sentit, Rosa Tormos, número 2 de la llista d’Els Verds, ha expressat la necessitat de reforçar i redissenyar la xarxa d'autobusos de la comarca.

  “Gandia i la Mancomunitat han d'exigir a la Generalitat Valenciana molts més esforços inversors i ajudes a les empreses de línies d'autobusos que uneixen Gandia amb les poblacions de la comarca i de les comarques circumdants -com la Marina, la Vall d'Albaida i la Ribera- perquè augmenten els seus horaris i perquè milloren i renoven amb vehicles més ecoeficients les seues flotes” -ha assenyalat Tormos.

  “Els Verds, des de l'Ajuntament de Gandia, demanaran a la Generalitat i al Ministeri de Foment l'estudi de la recuperació de la línia ferroviària Port de Gandia -Alcoi, amb un tren elèctric, que podria impulsar les comunicacions amb l'interior de les comarques centrals i el turisme, tant de la nostra platja, com el d'interior” -ha conclòs Rosa Tormos.

  Pujar