8 d’agost de 2020 8/8/20

La platja de Gandia estrena el mes de juliol amb un 40% d'ocupació

Un kit de separació a la platja de Gandia
Un kit de separació a la platja de Gandia
  • La pandèmia del COVID-19 ha suposat una baixada del 30% respecte a la mateixa època de l'any passat i una pujada del 10% en quant al cap de setmana anterior

MÉS FOTOS
El regidor de Turisme de Gandia, Vicent Mascarell, entrega un dels kits de separació en la platja
La platja de Gandia estrena el mes de juliol amb un 40% d'ocupació - (foto 3)
La platja de Gandia estrena el mes de juliol amb un 40% d'ocupació - (foto 4)
La platja de Gandia estrena el mes de juliol amb un 40% d'ocupació - (foto 5)
La platja de Gandia estrena el mes de juliol amb un 40% d'ocupació - (foto 6)

Els índexs d'ocupació de la platja de Gandia han registrat una baixada considerable i inevitable a causa de les restriccions i conseqüències que ha provocat la pandèmia del Coronavirus en tot el territori.

Un 40% d'ocupació a les platges de la capital de la Safor és la dada que s'espera per al primer cap de setmana de juliol en el qual començarà a viatjar una gran part del turisme nacional que es pretén rebre.

Les dades d'aquesta mateixa època de l'estiu que es van registrar l'any passat va ser d'aproximadament del 60% al 70% d'ocupació. Aquesta és la mitjana de la tendència en la qual es manté la platja de Gandia durant la temporada estival cada any, l'etapa més beneficiosa en els 365 dies i per la qual es considera a la ciutat un de les principals destinacions turístiques de sol i platja del territori espanyol.

El passat cap de setmana va ser el primer de la denominada nova normalitat a Espanya per a la ciutadania i el litoral gandià va arribar fins al 30% de la seua ocupació. Per tant, en tan sols una setmana els registres augmenten un 10% i arriben al 40% per a estrenar un mes de juliol atípic però esperançador per al turisme.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha valorat aquest mateix matí des de la pròpia arena “molt positivament el comportament de la gent a les platges gandianes i ha destacat el compliment de les mesures de distanciament social en l'arena”. Aquesta nova norma, provocada per la pandèmia del Coronavirus, està secundada pel consistori a través dels “kits de separació” que s'han posat en marxa per a facilitar a la gent la tasca de delimitar la seua parcel·la de quatre metres d'ample per altres quatre de llarg per a, d'aquesta manera, assegurar-se el seu perímetre i garantir la seua seguretat sanitària.

Aquest nou kit tindrà un cost de tres euros i es podrà adquirir des de demà mateix en les oficines de turisme de la platja i de la ciutat, tal com va avançar anteriorment elperiodic.com.

Malgrat les greus conseqüències que ha portat amb si la pandèmia del COVID-19, que la temporada turística a Gandia estiga arrancant amb uns índexs d'ocupació del 40% aquest cap de setmana suposa un brot d'il·lusió i esperança perquè aquesta època puga pal·liar les pèrdues i problemes que va deixar el confinament total de la població fa escassament un mes.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar