22 d’octubre de 2020 22/10/20

El pitjor cap de setmana a Gandia: moren dues persones per COVID-19

El pitjor cap de setmana a Gandia: moren dues persones per COVID-19 - (foto 1)
  • Un home de 68 anys i una dona de 83 han mort durant el cap de setmana després de romandre ingressats en l'UCI, són les primeres morts des de la fi de l'estat d'alarma

Gandia encara no havia sigut la protagonista de cap mort per COVID-19 des que finalitzara l'estat d'alarma, fins al passat cap de setmana. Després de mesos de brots i de pujades quant al número de contagiats, dissabte passat i ahir diumenge es van registrar dues defuncions a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia. Es tracta d'un home de 68 anys que acumulava 20 dies d'ingrés en l'UCI i que finalment, el dissabte, va morir a causa del virus. D'altra banda, ahir diumenge es va confirmar a través de les autoritats sanitàries locals la defunció d'una dona de 83 anys en el mateix centre hospitalari. Totes dues persones són naturals de Gandia i han sigut víctimes del pitjor desenllaç del Coronavirus, que es cobra la vida de les dues primeres persones després de l'inici de la nova normalitat una vegada acabat l'estat d'alarma que va tindre confinada a la població espanyola durant diversos mesos.

Més enllà de la tràgica notícia que deixa el cap de setmana, el centre hospitalari gandià, que para atenció a tots els municipis de la comarca de la Safor, manté a una persona ingressada en l'UCI i a 13 pacients més en la planta habilitada per a malalts relacionats amb el COVID-19.

Quant a la pujada de contagiats en el Departament de Salut de Gandia, cal destacar l'augment de 32 nous casos registrat divendres passat i els 7 més que es van detectar durant el matí del dissabte. Segons aquestes dades confirmades per la regidora de Sanitat de la ciutat, Liduvina Gil, són ja 988 contagiats acumulats per Coronavirus des que acabara l'estat d'alarma i s'iniciara el brot estival. L'edil responsable de l'àrea sanitària es troba a l'espera de saber les dades respecte al dissabte complet i al diumenge, encara sense confirmar.

Pujar