elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La línia de rodalia de Gandia millorarà amb la inversió de 20 milions d'euros per part de Renfe-Adif

La línia de rodalia de Gandia millorarà amb la inversió de 20 milions d'euros per part de Renfe-Adif
  • El trajecte Silla-Cullera-Gandia comptarà amb nous sistemes informàtics, millora d'alarmes, reforç de la xarxa d'alimentació elèctrica i dos edificis tècnics a Xeraco i Tavernes

Adif ha aprovat la inversió de 19,9 milions d'euros en la renovació i millora de les instal·lacions de seguretat del trajecte comprés entre Silla-Cullera-Gandia. El Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, al qual pertany aquest tram ferroviari, tenia prevista aquesta important inversió per a executar-la durant els pròxims 18 mesos.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és augmentar la capacitat, regularitat i fiabilitat de l'explotació ferroviària en aquest trajecte d'al voltant de 51 km. Millorarà de manera significativa les seues prestacions i la qualitat del servei per als usuaris.

Les principals actuacions se centraran en habilitar nous sistemes informàtics controlats telemàticament des d'un punt central per a portar el control del trànsit en les estacions de Gandia Mercaderies, Gandia Platja, Gandia Viatgers, Tavernes i Xeraco, entre altres.

Una altra novetat serà la renovació del sistema de gestió d'alarmes, així com el reforç de la xarxa d'alimentació elèctrica i la construcció de dos nous edificis tècnics en Tavernes i a Xeraco, a més de l'ampliació del qual ja existeix a Sollana.

La renovació de la via i catenària del tram entre Silla i Cullera, i la duplicació de via i electrificació entre Cullera i Gandia continuen en marxa amb la redacció del projecte.

Pujar