elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A l'Hospital de Gandia cal esperar fins a 96 dies per a ser operat

A l'Hospital de Gandia cal esperar fins a 96 dies per a ser operat
  • L'augment de l'espera frega el 80% per a les 1.934 persones que esperen a ser intervingudes en l'Àrea de Salut de Gandia

El temps d'espera per a ser operat a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia ha augmentat en quasi un 80% respecte al mateix període de l'any anterior.

Així ho ha denunciat públicament el Partit Popular de Gandia, qui manifesta que en aquests moments s'aconsegueixen els 96 dies d'espera enfront dels 54 que esperaven els ciutadans per a sotmetre's a una operació al febrer de l'any 2020.

Per als populars es tracta d'un ”notable” augment del 77,8% del temps d'espera, que demostra el “desastre de gestió per part de la Conselleria de Sanitat”.

Hui dia, segons el PP, hi ha prop de 1.934 persones que estan pendents de poder obtindre una solució a les seues malalties passant per quiròfan.

A més, 512 pacients porten esperant la seua operació més de 180 dies, alguna cosa que és “absolutament inassumible” per als populars.

Per al portaveu popular, Víctor Soler, “correm el risc que aquestes dades conjunturals es tornen estructurals en un servei públic que sempre ha tingut un de les millors dades de tota la Comunitat Valenciana”

La principal demora es troba en l'especialitat d'oftalmologia, que registra 863 ciutadans en llista d'espera, seguida de traumatologia amb 441 pacients.

En totes dues especialitats la llista d'espera ja aconsegueix els 102 dies enfront dels 45 de fa un any.

Per a Soler, “la Conselleria ha de posar recursos materials i humans per a alleugerir les llistes d'espera, parlem de veïns que ho estan passant mal i que necessiten de les seues polítics respostes àgils en un pilar bàsic del nostre Estat del Benestar com és la Salut Pública”.

Ha conclòs “agraint enormement el treball desenvolupat pels professionals sanitaris, s'estan deixant la pell perquè la sanitat funcione per això mereixen tot el nostre suport”.

Pujar