elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'art torna a la platja de Gandia amb 17 artistes pintant murals en l'arena

L'art torna a la platja de Gandia amb 17 artistes pintant murals en l'arena
  • S'inagura aquest cap de setmana i els 17 artistes participants visibilitzaran el compromís de Gandia per a convertir-se en destinació turística sostenible

L'Ajuntament de Gandia ha presentat una iniciativa artística que s'inagurarà aquest pròxim cap de setmana a la platja de la capital de la Safor.

El projecte té com a objectiu donar a conéixer els dèsset "Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU".

Pretén visibilitzar el compromís que té Gandia per a convertir-se en una destinació turística sostenible, així com conscienciar i implicar la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic utilitzant l'art urbà com a eina de comunicació i sensibilització cap a la ciutadania.

El dissabte i el diumenge, de 10.00 a 18.00 hores, 17 artistes de Gandia, de la comarca i d'altres ciutats pintaran murals en l'arena, en les casetes de fusta dels banys de la Platja.

Dels artistes que participen més de la meitat són dones, 10 dones i 7 homes.

A cada artista se li assignarà una caseta de fusta en l'arena de la platja que pintarà amb llibertat d'interpretació basant-se en la temàtica assignada i utilitzant el color del seu ODS més el blanc i negre. Totes les pintures que s'utilitzaran són ecològiques i respectuoses amb el medi ambient.

El regidor de Turisme, Vicent Mascarell, i l'edil de Cultura, Nahuel González, han presentat aquesta iniciativa en roda de premsa al costat de l'artista Daniel González.

Tal com ha explicat Mascarell, la intenció del govern municipal és vincular la ciutat als ODS per a aconseguir un futur millor. “Fa temps que estem treballant en el Pla d'Intel·ligència Turística i en la sostenibilitat per a canviar la perspectiva cap a un turisme que no siga agressiu amb l'entorn. Volem que la platja es convertisca en un aparador d'art urbà i una bona oportunitat per a donar a conéixer aquests objectius”, detalla el regidor.

El regidor de Turisme, ha convidat a la ciutadania de Gandia i la comarca al fet que “s'acosten a la platja de Gandia per a veure treballar a aquests artistes i aprofiten l'excusa per a consumir a la nostra platja”.

Per part seua, Nahuel González va agrair la iniciativa a la regidora de Turisme i va voler destacar que Gandia ja és un referent d'art urbà i muralista i en aquest cas cada ODS comptarà amb un artista que ha sigut seleccionat de la bossa d'artistes locals i rebran el corresponent pagament pel seu treball.

“És important que es dignifique el treball dels artistes i amb el seu treball pretenem donar més difusió als ODS. Estem segurs que tots quedarem satisfets quan acabe el projecte”, detalla González.

Finalment, Daniel González va explicar que en el seu cas abordarà els ecosistemes terrestres, ja que "és una proposta artística que ens ha alegrat a tots els artistes, tenim ganes de començar i que arribe el cap de setmana per a fer el que més ens agrada i de pas, reivindicar els ODS; amb aquesta acció aportem el nostre granet d'arena per a conscienciar a tots del que tenim en el nostre planeta i que entre tots hem de cuidar-lo”.

Artistes participants

Alex Gambín, Gràcia Martí, Noé Peiró, Maldecap, Wendal, Ferran Mascarell, Inma Gregori, Elisa Basilisa, Pesolett_Art, Daiana Aneu Betan, Ada Sinache, Andrea Oliva, Vicent Faus, Gemma Moltó, Animalism Abstrack, Dani Garcia i Marta Torres.

Pujar