28 de setembre de 2020 28/9/20

La Guàrdia Civil s'uneix per a demanar l'indult d'un agent del Seprona de Gandia condemnat a 9 mesos de presó

Seprona, Guardia Civil
Seprona, Guardia Civil
  • El subordinat i el condemnat van tindre una discussió laboral per una investigació a Xeresa, el Mondúver i la Marjal

L'Associació Defensa Jurídica del Guàrdia Civil ha sol·licitat públicament la unió de tots els agents del cos perquè un dels seus companys del Seprona de Gandia no haja de complir els nou mesos de presó als quals està condemnat per la Sala del Militar del Tribunal Suprem.

Els fets es remunten al 28 de maig de l'any 2016, quan el Guàrdia Civil del Seprona de Gandia, Antonio Castillo, demana al seu superior obrir una investigació sobre una séquia de Xeresa que contenia aigua i emetia olors fecals en el municipi. Aquesta investigació se suma a la d'esclarir què havia ocorregut en la mort per electrocució de diversos ocells rapaços en el Mondúver i en la Marjal. Aquestes dues investigacions proposades per l'agent del cos de Gandia molesten al seu superior directe i es nega rotundament a dur-les a terme.

Aquesta circumstància d'enfrontament entre el superior i el hui condemnat provoca que l'agent Antonio Castillo haja sigut condemnat al compliment de nou mesos de prohibició de llibertat per l'aplicació de l'estricte codi laboral de la Guàrdia Civil, que s'aplica en aquesta mena de conflictes laborals dins del cos. És per això que la condemna ha sigut ratificada per la Sala del Militar del Tribunal Suprem, motivació suficient per a la resta d'agents de la Guàrdia Civil per a unir forces i demanar l'indult per al seu company.

Aquesta Associació que lluita per la defensa del cos ha demanat i reiterat que l'agent del Seprona de Gandia no haja de complir els nou mesos en la presó per considerar la sentència “una atrocitat de magnituds ingents”. Des d'aquest col·lectiu pensen que es tracta d'un conflicte laboral sense major repercussió en tractar-se d'una discussió amb un superior de la mateixa escala que el condemnat, l'escala més bàsica de Caps i Guàrdies de la Guàrdia Civil.

Tal com et va comptar elperiodic.com anteriorment, aquest sindicat també demana que es revise l'aplicació del Codi Penal Militar als agents de la Guàrdia Civil, ja que ho consideren “fora de lloc i una situació anacrònica i abusiva on resulta evident que és necessari adaptar les normes penals a la realitat social, davant l'obligació de preservació dels drets fonamentals i llibertats públiques de les dones i dels homes que integren la Guàrdia Civil”.

Malgrat la condemna ferma que recau sobre Antonio Castillo, aquest agent del Seprona de Gandia compta amb el suport majoritari dels seus companys del cos i de l'Associació Defensa Jurídica del Guàrdia Civil, els qui sol·liciten públicament que se li indulte de manera definitiva davant la qual consideren una condemna “desorbitada” de nou mesos de presó per una discussió laboral a l'ús en la qual únicament pretenia solucionar mitjançant una investigació dos problemes ocasionats a la comarca de la Safor.

Pujar