29 de novembre de 2020 29/11/20

A Gandia ja treballen 100 terrasses per a atendre 4.000 clients en un centre històric lliure de vehicles

A Gandia ja treballen 100 terrasses per a atendre 4.000 clients en un centre històric lliure de vehicles - (foto 1)
  • La peatonalització de la zona i les dues hores de pàrquing gratis se sumen a les mesures per a atraure als clients i dinamitzar el comerç

El centre històric de Gandia s'ha convertit des d'aquest mateix matí de dissabte en un espai “ampli i amable” en el qual els que uns 4.000 vianants poden gaudir d'al voltant de 1.000 establiments comercials oberts i 100 terrasses sense les interrupcions del trànsit, segons ha detallat a elperiodic.com el regidor de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez.

Amb la nova mesura de conversió en zona de vianants en la qual en les zones del centre no poden accedir els vehicles, les persones caminaran a pler per uns 100.000 metres quadrats de la ciutat.

L'objectiu del consistori i de les Associacions de Comerciants és dinamitzar els negocis i l'hostaleria del centre històric, que compta amb al voltant de 1.000 establiments comercials que ja han obert les seues portes i 100 terrasses que pretenen eixir a flotació després de les greus conseqüències econòmiques que ha portat amb si la crisi del Coronavirus i el consegüent confinament total de la població. Les terrasses dels hostalers podran rebre un major nombre de clients aprofitant que s'amplien les zones de pas de la gent i poden treballar amb més espais respecte a les seues parcel·les habituals anteriorment.

Tal com ha explicat l'edil responsable d'aquest àmbit, “es calcula que uns 4.000 vianants es beneficiaran de les noves normes del centre històric per a continuar pal·liant els problemes que ha deixat després de sí el COVID-19”. Això se suma a un altre dels incentius perquè la gent acudisca al centre, les dues hores gratis d'estacionament en el pàrquing del Serpis.

“Aquestes decisions són positives per a tots, tant per als comerciants i hostalers com per als vianants amb l'objectiu d'acoblar-se tots a les noves normes”, ha indicat Martínez a aquest digital.

Pujar