elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia supera les 8.000 persones en atur

Gandia supera les 8.000 persones en atur
  • 401 gandians van perdre el seu lloc de treball durant els dos primers mesos del 2021

La ciutat de Gandia ha superat les 8.000 persones que es troben en l'atur.

Els problemes d'ocupació s'han agreujat a conseqüència de la crisi sanitària del Coronavirus, la qual cosa deixa en aquests moments una xifra de 8.129 persones sense ocupació en la capital de la Safor.

Tan sols el mes de febrer s'han destruït fins a 225 ocupacions més, als quals cal sumar els 176 que es van destruir durant el mes de gener.

Les dades totals continuen marcant una tendència negativa per a Gandia, que supera la barrera dels 8.000 aturats. En aquesta xifra no es comptabilitzen totes aquelles persones que es troben dins d'un ERTE, que en el cas del sector de la restauració i hostaleria afecta a un número considerable de població.

En l'últim any la desocupació ha augmentat a Gandia en un total de 1.382 veïns. Cal destacar que tan sols el mes de febrer el 66,2% dels nous aturats són dones.

Quant als menors de 25 anys, torna a augmentar la desocupació en passar de 723 aturats al gener a 766 al febrer.

Les dades de la ciutat de Gandia també són negatius si els comparem amb la mitjana nacional o de la Comunitat Valenciana.

Mentre que l'atur a Gandia ha incrementat en un 2,77%, a Espanya ha pujat en un 1,12% i a nivell autonòmic en un 1,87%.

El Partit Popular, en veu de Víctor Soler, considera que “les dades de l'atur a Gandia són rematadament dolents i molt preocupants".

Creu que “la nostra ciutat destrueix més ocupació que la mitjana de la Comunitat Valenciana i que Espanya; Diana Morant i el seu govern han d'entendre que el principal problema dels gandians és la falta de treball i els demane que centren la seua energia a generar economia i treball a Gandia”.

Pujar