28 de febrer de 2020 28/2/20

Cs Gandia sol•licita millorar els canals d'informació dels diferents atractius culturals de la ciutat

  • Renolt: “És necessari garantir l'accés a la informació i oferta turística en valencià, castellà i anglés”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Gandia, Pas- cal Renolt, ha sol·licitat en la Comissió del Ple de cultura i polítiques educatives i festives celebrada aquest matí “millorar l'accés a la informació i oferta turística i cultural en valencià, castellà i anglés”. “Es tracta de facilitar que el major número de públic gaudi de tota l'oferta”, ha matisat.                                               

Per a Renolt, “la ciutat de Gandia disposa d'un gran atractiu patrimonial com a valor extraordinari per a l'atracció de turistes. Un clar exemple són les visites guiades als Refugis Antiaeris de la Guerra Civil”. No obstant això, ha explicat, “hi ha una falta d'inclusió lingüística, que afecta al visitant ja que la informació està només en valencià”. En aquest sentit, Renolt ha subratllat “ser testimoni de diversos casos en els quals els espectadors han hagut d'abandonar la visita per no comprendre l'idioma”.

Segons l'edil “els nombrosos turistes nacionals i internacionals que ens estan visitant, cada vegada en major mesura, fan d'aquest sector un motor eficaç de creixement econòmic i desenvolupament per al turisme de la ciutat”. “Això genera ocupació i activitat per als diferents sectors que ho conformen”, ha destacat.

Per tant, Renolt ha defensat que “és fonamental abordar la qüestió de la llengua per a garantir un turisme inclusiu i accessible a qualsevol visitant, sense barreres, vinga d'on vinga, i prioritzant un model sostenible i de qualitat”.

Pujar