elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia retorna les arts escèniques al carrer adaptant-les a les limitacions de la pandèmia

Gandia retorna les arts escèniques al carrer adaptant-les a les limitacions de la pandèmia
  • La capital de la Safor acollirà el Festival MIRA els pròxims dies 9, 10 i 11 d'abril, a l'aire lliure i amb aforaments limitats

Gandia retorna les arts escèniques al carrer adaptant-les a les limitacions de la pandèmia del Coronavirus.

Aquest mateix matí s'ha presentat una nova edició del Festival MIRA, que es desenvoluparà a Gandia els pròxims dies 9, 10 i 11 d'abril.

La iniciativa cultural s'adapta a les circumstàncies provocades per la pandèmia, per la qual cosa permetrà a més de 70 programadors culturals provinents de totes Espanya descobrir les últimes novetats en l'àmbit de les tres escèniques de carrer, ja que dels 14 espectacles programats, 9 són estrenes.

El regidor responsable, Jose Manuel Prieto, ha explicat que per a adaptar-se a la norma i a les restriccions, les actuacions es desenvoluparan a l'aire lliure però amb aforament limitat.

D'aquesta manera, el pati de l'Escola Pia, la plaça Tirant, el jardí de la Casa de la Marquesa o el Mirador del Serpis es convertiran en els escenaris principals on programadors culturals i les persones que així ho desitgen puguen gaudir de les representacions d'art de carrer amb aforaments compresos entre 200 i 250 persones que estaran delimitats i comptaran amb registre d'entrada.

“Les arts poden ser escenificades de manera segura i aquesta edició del Festival MIRA ens servirà com a prova pilot de futurs esdeveniments que puguem celebrar a la ciutat adaptant-nos a les normes que existisquen i de manera segura” va explicar Prieto.

L'edil de Política Festiva i Escena Urbana es va mostrar satisfet amb el fet que Gandia es convertisca en aparador de les arts de carrer per a altres municipis on els programadors culturals contemplen el treball dels artistes de les companyies que participen i va voler agrair el treball dels tècnics municipals a l'hora de fer possible aquesta iniciativa cultural malgrat els condicionants de la COVID-19.

Bona part de la programació prevista són estrenes, per la qual cosa "ens dona un plus perquè tots els programadors vengen a Gandia a gaudir d'aquestes companyies i les puguen contractar després d'haver passat més d'un any on el teatre de carrer ha sigut pràcticament inexistent”.

“Volem demostrar que es pot realitzar art al carrer i de manera segura per als artistes i el públic amb un control absolut d'aforament. La persona que vinga ha de saber que vindrà a gaudir perquè hem desenvolupat un pla de contingència que garanteix la seguretat de tots”, explica.

En el cas que es produïsquen pluges, el tècnic municipal ha informat que els possibles canvis que es produïsquen es comunicaran tant en la web (www.mira.gandia.org) com en els codis QR que apareixen en la cartelleria instal·lada per la ciutat.

Pujar