21 de febrer de 2020 21/2/20

Gandia rep el premi "Iglú Verd" d'Ecovidrio

Gandia rep el premi "Iglú Verd" d'Ecovidrio - (foto 1)
  • El guardó reconeix l'èxit de la campanya de reciclatge estival on es van recollir 333.019 quilograms de vidre durant els mesos de juliol i agost. Un 21% més que l'estiu passat

  • En aquesta edició han estat un total de 155 establiments d'hostaleria de la ciutat els que han col·laborat amb l'entitat

  • Diana Morant: "Sempre ens hem cregut la importància que té el reciclatge i considerem que hem de seguir vetllant pel creixement sostenible i el consum responsable

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor delegat de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, han rebut aquest matí a Manuel Sala, tècnic de Gerència de Llevant de l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio.

El motiu de la visita del representant ha estat lliurar a la primera autoritat municipal l'"Iglú Verd", un guardó que premia el fet que Gandia haja augmentat un 20,9% el reciclatge de vidre durant la campanya d'estiu respecte a l'any passat, i suposa un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

En total l'Ajuntament de Gandia ha aconseguit reciclar 333.019 quilograms de vidre durant els mesos de juliol i agost. En aquesta edició, un total de 155 establiments hostalers de Gandia han col·laborat amb l'entitat, una dada important donada la influència del sector hostaler. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre pels alts índexs de consum que es genera d'aquest tipus d'envasos.

Els resultats obtinguts s'han aconseguit gràcies a la campanya de sensibilització i dotació de mitjans adreçada als professionals hostalers. En el marc del Pla Estiu, Ecovidrio ha lliurat 101 cubs adaptats a les necessitats dels professionals hostalers.

Després de rebre el reconeixement, Diana Morant ha declarat que "Hui hem rebut el guardó de Ecovidrio. És un premi que valorem moltíssim perquè reconeix l'esforç i el compromís dels ciutadans i dels professionals de l'hostaleria amb el reciclatge de vidre i per tant, la sostenibilitat. Cada vegada hi ha més consciència sobre el reciclatge, un fet necessari si volem viure en un món millor i ací a Gandia durant aquest estiu hem recollit més de 33.000 quilos el que ha suposat un augment de gairebé el 21% respecte al passat exercici. Això és el que hui se'ns reconeix. En aquesta edició, han estat un total de 155 establiments d'hostaleria de la ciutat els que han col·laborat amb l'entitat i això demostra el camí que volem seguir que no és altre que el respecte al medi ambient. Prop del 50% del vidre que es genera és produït pel sector de l'hostaleria, per això és molt important treballar directament amb ells i més en una ciutat turística que aquest estiu ha tingut un pic molt important de consum. Ja li he dit a Ecovidrio que farem extensiva la felicitació al sector hosteler i als ciutadans que en definitiva són els protagonistes que han guanyat aquest premi".

Finalment, l'alcaldessa ha destacat que "sempre ens hem cregut la importància que té el reciclatge i considerem que hem de seguir vetllant pel creixement sostenible i el consum responsable. Aquest guardó ens reconeix com a ciutat exemple en aquest aspecte i en la cura pel medi ambient. Però malgrat els fets, encara queda molt per fer. Nosaltres com a Ajuntament, seguirem involucrant-nos en aquesta qüestió perquè pensem que cal tenir mentalitat ecològica més enllà de la selecció de residus, decidint com i quins recursos consumim per millorar la ciutat que deixarem en herència a les generacions futures".

Dades de reciclatge de vidre a Gandia

Segons les últimes dades relatives a 2015, els ciutadans de Gandia van reciclar un total d'1.204.963 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 15,96 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Gandia se situa amb una mitjana de 241 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 313 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Pujar