30 de setembre de 2020 30/9/20

Gandia posa en marxa un programa de neteja intensiva que arribarà al 100% dels carrers

Gandia posa en marxa un programa de neteja intensiva que arribarà al 100% dels carrers - (foto 1)
  • Del 5 d'octubre al 22 de novembre les brigades de serveis bàsics aplicaran un producte desgreixador i desodoritzant en totes les voreres de la ciutat i es procedirà a neteja amb un camió cisterna

  • Paral·lelament els departaments de parcs i jardins i de clavegueram actuaran a embornals i contra les males herbes

  • El programa també contempla la neteja dels voltants dels més de 1.000 contenidors que hi ha a la ciutat

El regidor de serveis bàsics a la ciutadania, Miguel Ángel Picornell i la tècnica del Departament, Alícia Gregori, han comparegut en roda de premsa hui per anunciar una campanya intensiva que arribarà al 100% dels carrers del terme municipal i que el regidor ha qualificat de "més ambiciosa que en anys precedents, ja que començarà en finalitzar la Fira i Festes i conclourà el 10 de novembre".

Abans de les festes, el departament també farà una neteja intensiva de la zona afectada per les festes. En concret s'actuarà al passeig de les Germanies, Centre Històric, parc Ausiàs March i Raval.

L'operativa de neteja comptarà amb dos equips que es distribuiran les zones d'actuació en equips de quatre persones. "Hem detectat i així ho demana la ciutadania que és necessària una actuació a les voreres i a les cantonades dels carrers on, malauradament, els gossos fan les seues necessitats. A continuació s'actuarà amb un camió cisterna per eliminar tota la brutícia de les voreres".

El calendari de neteja serà el següent:
- Grau de Gandia: del 5 al 8 d'octubre
- Corea: del 10 a l'11 d'octubre
- Santa Anna: 13 d'octubre
- Beniopa: 14 d'octubre
- El·líptica: 15 d'octubre
- República Argentina: 17 i 18 d'octubre
- Roís de Corella i Benipeixcar: 19 i 20 de octubre
- Raval: 22 d'octubre
- Polígon Alcodar: 22 d'octubre
- Cementiri Municipal: Del 27 al 30 d'octubre

A més, el regidor ha volgut destacar que Marenys de Rafalcaid, Molí de Santa Maria, Grau I i II, Venècia i Marxuquera també tindran la seua corresponent actuació.

Amb posterioritat a aquesta primera actuació, durant les dues setmanes següents i després de la corresponent inspecció dels tècnics municipals, es tornarà a actuar en aquelles zones que per diversos motius, necessiten una nova neteja.

Paral·lelament a aquesta iniciativa de neteja, els serveis municipals actuaran sobre les males herbes mentre que també es realitzaran treballs de neteja de embornals.

Picornell ha afirmat que és necessària la col·laboració de tota la ciutadania perquè "amb determinats gestos tots podem contribuir a la neteja de la ciutat. Els propietaris dels gossos han de ser conscients que cal utilitzar les bosses per a recollir els excrements”.

Per la seua banda, Alícia Gregori, ha destacat que "anem a reinventar el servei. Abans es cobria el 20 o el 25% dels carrers. Aquest any farem el 100% i passem d'un peó a 4 per zona d'actuació. A més, durant les nits posarem en marxa un programa de neteja dels voltants dels contenidors. Tenim més de 1.000 contenidors a la ciutat i és molt important la neteja. El carrer també és casa nostra i hem de tenir la percepció que la ciutat és de tots".

La tècnica del departament també ha recordat que hi ha un servei de recollida de trastos que és totalment gratuït i que es desenvolupa els dies dilluns, dimecres i divendres a Gandia i dimarts, dijous i dissabte a la platja. La persona que necessite desfer-se d'objectes de gran volum com mobles o matalassos només ha de trucar al número 96 286 10 11 i el departament procedirà a la recollida.

Finalment, el regidor ha criticat la postura del PP que "només busca el titular fàcil mentre surten en roda de premsa ha afirmat que han presentat 61 registres d'entrada en dos mesos. En aquest període de temps el departament de Serveis Bàsics ha solucionat més de 900 incidències, 15 al dia. No necessitem que vinguen a donar-nos lliçons els que van deixar 20 milions d'euros per pagar en el departament".

Pujar