24 de setembre de 2020 24/9/20

Gandia activa el “Protocol del Fred” per tal d’assistir persones sense sostre

Gandia activa el “Protocol del Fred” per tal d’assistir persones sense sostre - (foto 1)

  L’Ajuntament de Gandia ha activat aquesta setmana el “Protocol del Fred” a la nostra ciutat després de patir de forma consecutiva nits amb baixes temperatures. Així, el departament de Responsabilitat Social inicia un any més les tasques d’emergència per reforçar l'atenció amb les persones sense llar de la ciutat. Si bé al llarg del temps es realitza un treball constant actuant en estes situacions per revertir-les; la prioritat del “Protocol del Fred” és garantir la salut i seguretat d'estes persones. El regidor de l’àrea, Nahuel González ha explicat que “davant la situació de fred tornem a repetir un protocol que l’any passat va ser el primer en activar-se al llarg de tot el territori valencià. I on la prioritat és clara: evitar que cap persona estiga al carrer durant aquests dies. I si vol estar-ho, que estiga assistida”.

  Com ja va ocórrer l'any passat, els serveis socials municipals compten amb la necessària col·laboració d'entitats socials de la ciutat, prestant els seus recursos i capacitats per actuar eficientment de forma coordinada. “La tasca d’aquests dies, però també durant tot l’any, és pot fer gràcies a la col·laboració i el treball impecable d’entitats com Cáritas, Creu Roja, Bunyoleres Sense Fronteres i Alma de Acero per fer una ciutat més digna”, assegura el regidor.

  Així, en primer lloc s'amplien les places del Centre d'Atenció Integral (CAI), recurs gestionat per Càritas Gandia i que acull durant tot el any a persones sense llar. A més també s'habiliten places en albergs per a casos concrets i/o falta d'espai al CAI. La primera prioritat és aconseguir que ningú passe la nit al carrer, tot i que és una decisió voluntària de les persones afectades i que moltes vegades són reticents.

  En segon lloc, Creu Roja s'encarrega de l'avituallament d'estris com mantes o de fer batudes per dur begudes calentes durant la nit i controlar l'estat de les persones sense llar.

  Per la seua banda, Bunyoleres sense Fronteres augmenta les racions de menjar calent al Menjador Social per garantir l'alimentació.

  Per últim, l'entitat Alma de Acero col·labora aportant material que arrepleguen al llarg de l'any amb les activitats solidàries que organitza, principalment mantes i roba interior. Si alguna persona vol aportar-ne pot comunicar-ho al telèfon: 689921112.

  “Preguem a totes i tots la col·laboració, no només a particulars que vullguen prestar-se voluntaris o aportar roba, també a altres administracions i a empreses que pugen facilitar material. Gandia és solidària i ja ho està demostrant”.

  Pujar