10 d’agost de 2020 10/8/20

La falta de clients deixa a Gandia sense connexió marítima amb Eivissa en ple estiu

El ferri que unia Gandia amb Eivissa
El ferri que unia Gandia amb Eivissa
  • La incertesa del COVID-19 disminueix la demanda i cancel·la un servei que ha estat operatiu 3 anys

L'empresa naviliera Armes-Transmediterránea ha deixat d'oferir el servei de ferri que unia Gandia amb l'illa d'Eivissa a causa de la baixa demanda per la incertesa de la situació que ha provocat la pandèmia del Coronavirus.

L'empresa tenia la intenció de començar la temporada d'aquests viatges per Setmana Santa, però la irrupció de la crisi sanitària a Espanya va truncar tots els plans previstos i es va haver de paralitzar per complet. Una vegada passada l'etapa més difícil de la pandèmia i amb l'aixecament de les restriccions per a la població, han decidit no reprendre la connexió en ferri que unia Gandia amb Eivissa per les escasses xifres de reserves i demanda que estava registrant. Això s'uneix també al fet que l'oferta festiva i d'oci a Eivissa ha quedat anul·lada durant tot l'estiu per decisió del govern local, la qual cosa suposa una disminució de les activitats a realitzar en una destinació en el qual el gaudi nocturn cobra gran importància entre els seus visitants.

Al voltant de tres anys són els que ha durat aquest servei a Gandia, ja que va començar a operar l'any 2017 i va anar ampliant les seues ofertes progressivament fins a arribar també a les illes de Formentera i Palma. Va arribar fins i tot a mantindre les connexions amb ferris diàriament des del 2018 fins a aquestes últimes dates abans de la pandèmia.

La importància de mantindre connectada Gandia amb Eivissa era de tal calat que, quan va arribar aquest servei a la capital de la Safor, l'alcaldessa Diana Morant va qualificar la novetat com “la fita més important per al turisme de la ciutat en les últimes dècades”.

Queda clar que la cancel·lació no suposa una bona notícia per a la ciutat i s'emmarca dins de les greus conseqüències que ha deixat la pandèmia del COVID-19, que ha instaurat una incertesa i una disminució de les possibilitats econòmiques de la població que afecten directament serveis vacacionals i d'oci com el que oferia Transmediterránea facilitant els transports a Eivissa, un de les destinacions turístiques més emblemàtiques de la temporada estival.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar