elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Estudiants de Comunicació Audiovisual presenten el seu documental sonor ‘Apàtrida’

Estudiants de Comunicació Audiovisual presenten el seu documental sonor ‘Apàtrida’
    MÉS FOTOS
    Estudiants de Comunicació Audiovisual presenten el seu documental sonor ‘Apàtrida’ - (foto 2)

    Demà dijous 25 de gener, el Campus de Gandia de la UPV acull la presentació del podcast "Apàtrida", un documental sonor realitzat per estudiants de Comunicació Audiovisual i enregistrat a les instal·lacions universitàries. Serà a les 19.00h a l'Aula Magna i l'entrada és lliure.

    Dirigit per Jordi Company, el documental conta la història de Julio Tomás Codina, veí de la Pobla Llarga assassinat al camp nazi de Gusen, després d'haver passat pel conegut camp austríac de Mauthausen. "Es un documental dur, on hem intentat reflectir el patiment d'un veí del meu poble que, tan sols pel fet de pensar diferent, va ser condemnat a l'abandó, la mort i el posterior oblit", explica Jordi Company.

    Amb guió de Judith Lorente, producció de Laura Pérez i Aline Garcia i el disseny de so de Francesc Bosch i Arnau Múria, el documental és una de les poques peces sonores d'aquesta temàtica a nivell mundial, segons els seus autors. "Hem volgut utilitzar un format emergent com és el podcast per a contar una història ja mil vegades contada. La història de Julio Tomás és idèntica a la de milers de republicans espanyols que varen ser considerats apàtrides i, en conseqüència, condemnats a l'exili. És per això que hem volgut experimentar amb aquest nou tipus de format i hem obtingut un resultat positiu: humil, però positiu. Tot pel deure de recordar", afegeix Company.

    Al podcast han participat investigadors com Ximo Vidal o Adrián Blas, de l'AMICAL de Mauthausen i, fins i tot, una de les nétes del deportat, Pepa Ferrero. A més, reconegudes veus de la ràdio valenciana com Joan Espinosa o Joan Tur –els dos, d' À Punt Ràdio- o actrius com Júlia Fortanya, han col·laborat desinteressadament en aquest projecte. 'També professors i famílies del Campus de Gandia han posat les seues veus al documental sonor i s'ha comptat amb la interpretació musical de diferents artistes valencianes', afirmen els autors del documental.

    La presentació serà dijous 25 de gener al Campus de Gandia i el dissabte 27 de gener, també de vesprada, a la Casa de la Cultura de la Pobla Llarga, poble del protagonista del documental. Segons els estudiants organitzadors de l'acte, ambdues comptaran amb presentadors de luxe i emocionants sorpreses.

    Pujar