27 d’octubre de 2020 27/10/20

Entra en funcionament el nou accés sud al port de Gandia

Entra en funcionament el nou accés sud al port de Gandia - (foto 1)
  • El centre històric del barri del Grau de la ciutat s'allibera de les molèsties ocasionades pel trànsit de més de 100 camions diaris

MÉS FOTOS
Entra en funcionament el nou accés sud al port de Gandia - (foto 2)
Entra en funcionament el nou accés sud al port de Gandia - (foto 3)
Entra en funcionament el nou accés sud al port de Gandia - (foto 4)

Els veïns del centre històric del barri del Grau de Gandia han dit adeu definitivament al trànsit pesat de camions que diàriament travessava la trama urbana per a accedir al port. Hui s'ha produït l'entrada en funcionament del nou accés sud al port de Gandia, una infraestructura que ha permés alliberar a este barri del trànsit de més de 100 camions diaris. L'acte d'obertura del nou accés sud ha comptat amb la presència del president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez; l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i el president de l'Associació d'Empresaris de la Safor (AESAFOR), Juan Pablo Tur.

El nou accés sud, que ha suposat una inversió per part de l’APV de 2,35 milions d'euros, disposa de 2 rescloses d'entrada i altres 2 d'eixida totalment automatitzades. Així mateix, una de les rescloses ha sigut dissenyada per a l'accés de vehicles de transport especial de gran longitud.

Durant el transcurs de l'acte, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha ressaltat que “hui és un dia històric per a la ciutat perquè hem aconseguit complir amb una reivindicació històrica del sector empresarial i de la ciutadania. Esta infraestructura no sols dinamitzarà l'economia de la zona sinó que també ens permetrà alliberar al barri del Grau de tot eixe trànsit pesat que patia. El port s'ha adaptat a la ciutat i a la ciutadania i, sens dubte, Gandia guanya en qualitat de vida perquè hem aconseguit llevar al voltant de 100 camions que passaven tots els dies pel barri marítim, guanyant també en seguretat”.

Així mateix, Diana Morant ha emfatitzat que “com a alcaldessa i consellera del port em sent molt afortunada d'estar vivint una etapa en la qual els projectes que han sigut un somni durant dècades es converteixen en realitat. I això cal agrair-li-ho a l’APV, i molt especialment al seu president que ha cregut i continua creient en el port de Gandia”.

Per part seua, el president de l’APV, Aurelio Martínez, ha explicat que “el port de Gandia té una situació privilegiada perquè la Safor és una de les zones més dinàmiques de la Comunitat Valenciana. Hui connectem l'obra que va fer la Direcció General de Carreteres amb el port. El nou accés sud està dotat de tots els avantatges i novetats que permetran, en breu, l'accés automàtic dels camions al recinte”.

A més, Aurelio Martínez ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que l’APV té previst instal·lar plaques fotovoltaiques en la part superior de l'accés sud al port de Gandia. “Estem finalitzant l'estudi i creiem que amb esta instal·lació, Gandia pot convertir-se en el primer port de l’APV a ser autosuficient energèticament, generant la mateixa energia que consumeix. Es tractaria d'una obra molt ràpida pel que, probablement, aquest mateix any podria entrar en funcionament”.

Finalment, el president d’Aesafor, Juan Pablo Tur ha indicat que “hui és un dia molt important perquè ja disposem d'una de les infraestructures que marcaran el desenvolupament industrial de tota la comarca. Ara ja tenim un accés que facilita el trànsit de mercaderies i posiciona a la Safor com un punt estratègic en aquesta matèria. Disposem d'un accés al port amb una autovia amb dos carrils desvinculada del nucli urbà, amb totes les tecnologies digitals que ens converteixen en un port 4.0 i que en breu serà autosuficient energèticament, la qual cosa ens convertirà en un recinte pioner”.

Pujar