elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El col·legi Abad Sola de Gandia participa en una visita d'estudis a Aalborg (Dinamarca)

El col·legi Abad Sola de Gandia participa en una visita d'estudis a Aalborg (Dinamarca)

    Un grup de 8 estudiants de 3r d’ESO del Col·legi Abad Sola, juntament amb dos professors, van participar al llarg de la passada setmana (1-8 d’octubre) en una visita d’estudis a l’escuela “Sofiendalskolen” de la ciutat danesa d’Aalborg, una de las tres amb les quals compartim el projecte Erasmus+ “Crossing borders” (“Creuant fronteres”).

    Des del passat curs 2015-2016, i al llarg d’aquest que hem començat compartim amb l’esmentada escola i amb altres dues, “BRG-Judenburg” de la localitat austríaca de Judenburg i amb el “Gimnazjum N.2 Im Polskich Alpinstow”, de la ciutat polonesa de Konin, un projecte europeu Erasmus+. Aquest projecte suposa la realització de trobades a les quatre escoles. El passat curs vam acollir als nostres socis a Gandia i vam viatjar també a Polònia; la passada setmana vam estar a Dinamarca i al proper mes de febrer viatjarem a Austria.

    El projecte té una durada de dos cursos (2015-2016 i 2016-2017), i està centrat en millorar el coneixement i la integració del nostre alumnat amb les persones amb discapacitat. Al llarg d’aquestos dos cursos l’alumnat del Col·legi Abad Sola realitzarà activitats de sensibilització i apropament a les persones amb discapacitat i a les institucions que al nostre entorn es preocupen de la seua integració. En el nostre cas estem col·laborant amb l’associació Espurna i amb el CEE Enric Valor.

    Una part essencial del projecte és l’intercanvi d’alumnat del nostre Col·legi amb el de les altres escoles implicades. Durant les trobades, com la de la setmana passada a Aalborg, els alumnes comviuen, es coneixen i participen en experiències diverses amb l’alumnat de les altres escoles implicades, així com amb joves discapacitats de les ciutats on es troben aquestes. A més a més aquesta convivencia es trasllada també a l’àmbit domèstic, perque els alumnes s’allotgen amb famílies d’alumnes del Col·legi d’acollida. L’alumnat implicat te entre 13 i 15 anys.

    Creiem que aquestos projectes són una experiencia única per al nostre alumnat des de moltes vessants: els dòna l’oportunitat de conèixer altres realitats europees, des del punt de vista escolar, social o familiar; els fa ser més oberts, autònoms i tolerants; i els ajuda a millorar les seues habilitats en l’ús d’una llengua estrangera (l’anglès, llengua del projecte). En aquest cas, a més a més, la seua temática permet aprofundir en valors tan importants com la integració, la normalització de les nostres relacions amb el mòn de la discapacitat i el major coneixement d’aquesta realitat en el nostre entorn i en el de les altres escoles implicades.

    Pujar