elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La "Caravana Planeta ODS" de la Fundació Mapfre arriba a Gandia

La "Caravana Planeta ODS" de la Fundació Mapfre arriba a Gandia
  • Més de 1.300 escolars participaran en la iniciativa que es desenvoluparà al parc Ausiàs March

MÉS FOTOS
La "Caravana Planeta ODS" de la Fundació Mapfre arriba a Gandia - (foto 2)
La "Caravana Planeta ODS" de la Fundació Mapfre arriba a Gandia - (foto 3)
La "Caravana Planeta ODS" de la Fundació Mapfre arriba a Gandia - (foto 4)

La regidora delegada de Mobilitat i Trànsit, Lydia Morant, acompanyada pel comissari Cap Principal de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, i Luis Olariaga, director de Mapfre a Gandia, han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar l'activitat educativa "Caravana Planeta ODS" que estarà a Gandia del 27 al 31 de maig al parc Ausiàs March.

Tal com s'ha explicat durant la compareixença, "Caravana Planeta ODS" de la Fundació MAPFRE és una activitat educativa adreçada a escolars de segon cicle d'educació primària (8 a 12 anys) que apropa la seguretat viària, la prevenció de lesions no intencionades i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l'alumnat amb la participació activa del professorat, com a peça clau de la formació dels nostres xiquets i xiquetes.

L'activitat de la Caravana Planeta ODS es divideix en:

1. Un Escape Room. A l'interior de la caravana, i guiats per educadors, els escolars han de solucionar diferents enigmes relacionats amb la mobilitat sana, segura i sostenible, amb la prevenció de lesions i amb els ODS de les Nacions Unides. Entre tot el grup han de resoldre, col·laborativament, un enigma final per resoldre l'escapament room.

2. Circuit de Mobilitat 3S: Segura, sana i sostenible. Un complet circuit de mobilitat amb senyals, bicicletes i patinets (VMP). En aquest circuit hi ha zones de vianants i carrers perquè els xiquets aprenguen a desplaçar-se de manera segura com a vianants i com a conductors de bicicletes i patinets. També hi ha agents de mobilitat, senyals verticals, marques vials...

3. La Llar Virtual. Un espai on es mostren diferents situacions relacionades amb la prevenció de lesions no intencionades i accidents, amb activitats i proves interactives que ha de resoldre l'alumnat grupalment.

Els objectius principals d'aquesta activitat són:

- Comprendre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), valorar-ne la importància i relacionar-los amb la mobilitat i la prevenció de lesions no intencionades.
- Adquirir comportaments i actituds responsables, cíviques i segures relacionades amb la mobilitat i la prevenció de lesions no intencionades.
- Utilitzar correctament la via pública als rols de vianant, passatger, ciclista o usuari de vehicles de mobilitat personal (VMP).
- Prevenir sinistres de trànsit i lesions no intencionades, reduint situacions de risc com a usuaris de les vies.
- Interpretar correctament la senyalització i la normativa bàsica de trànsit.
- Respectar la resta d'usuaris de la via pública.
- Actuar com a promotors i prescriptors de la prevenció de lesions a la família i al seu entorn.
- Comprendre els conceptes de vulnerabilitat i autoprotecció.
- Millorar la capacitat de reflexió, la iniciativa i la capacitat de treball en equip. 


Lydia Morant ha explicat que al llarg d'aquestes jornades comptaran amb la participació d'alumnes de pràcticament tots els centres educatius de la ciutat i que la bona relació entre la unitat d'Educació Vial de la Policia Local i els centre educatius possibilitarà que hi participen prop de 1.300 alumnes . "Des del departament de Mobilitat continuarem treballant per fomentar l'educació viària des d'edats primerenques amb l'objectiu de tindre ciutadans que aprenguen a desplaçar-se de manera correcta i segura".

Olariaga ha mostrat satisfacció per l'acolliment que ha tingut la iniciativa, ja que s'han superat les expectatives de participació i ha agraït a l'Ajuntament de Gandia i a l'equip de prevenció viària de la Policia Local. "Creiem que aquest tipus d'iniciatives ajuden a divulgar i sensibilitzar les víctimes mortals i ferits d'accidents de circulació" i ha afegit que l'activitat pretén augmentar els coneixements sobre seguretat viària fent especial èmfasi en les noves formes de mobilitat i els ODS a l'alumnat mitjançant activitats amenes i divertides.

Finalment, Espasa ha volgut agrair a la Fundació Mapfre i ha fet referència a la Unitat de Seguretat Viària que fa anys que realitza una gran tasca pedagògica als centres educatius. "Aquest tipus d'iniciatives són fonamentals per poder reduir la sinistralitat i millorar la qualitat de vida als entorns urbans".

Pujar