elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia reconeix les aportacions dels Consells de la Infància amb els seus noms en un mural

Gandia reconeix les aportacions dels Consells de la Infància amb els seus noms en un mural
  • Així s’ha anunciat en el trascurs de l’acte de cloenda del programa “la Infància pren el micro 2024”, que ha tingut lloc al saló de plenaris aquest matí.

MÉS FOTOS
Gandia reconeix les aportacions dels Consells de la Infància amb els seus noms en un mural - (foto 2)
Gandia reconeix les aportacions dels Consells de la Infància amb els seus noms en un mural - (foto 3)
Gandia reconeix les aportacions dels Consells de la Infància amb els seus noms en un mural - (foto 4)

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora d’Infància, Esther Sapena, han presidit aquest matí l’acte de cloenda de la sisena edició del programa municipal “la Infància pren el micro 2024”, que ha tingut lloc al saló de plenaris de l’Ajuntament. A l’acte també hi han intervingut els representants de tots els grups municipals.

Durant tot el curs, 30 xiquetes i xiquets de cinquè i sisè de primària de 15 centres educatius de la ciutat s’han reunit mensualment i han debatut i reflexionat sobre diversos temes, especialment aquells relacionats amb els drets i el benesta de la infància.

“La ciutat ha de moure’s també amb el vostre impuls i implicació i així ho estem fent, entre totes i tots. Durant este curs passat heu estat molt actius en coses de ciutat: participació en les cavalcades de Pare Noel i Reis Mags; participació al Dia de la Dona, en les accions emmarcades en la xarxa Ciutat Amiga de la Infància; participació per primera vegada en la Cursa de la Dona, amb el lliurament de dorsals i el material a les corredores; en el programa Divendres al Roís i en Patis Oberts. Gràcies per implicar-vos activament en la creació de la Gandia amable, còmoda, bonica i plena de vida que tenim i disfrutem cada dia”, ha expressat l’Alcalde.

Per la seua banda, Esther Sapena, ha destacat la importància que les administracions tinguen en compte la visió de les xiquetes i xiquets, “perquè a més sou capaços de trobar solucions molt senzilles i obvies; teniu clar que voleu un món més equitatiu, més sostenible, més feminista... I així ho demostreu en les vostres propostes, amb un punt de vista creatiu i molt diferent al de l’adult, que ens enriqueix a l’hora de prendre les decisions per a tindre una ciutat més inclusiva. Si volem ser una ciutat vertaderament educadora, l’aportació de la Infància és imprescindible. Però això no és el final, només una etapa; el fet d’aprendre a alçar la veu i dir la vostra opinió és un bagatge que heu aprés a través del Consell de la Infància i que heu d’aplicar durant la resta de la vostra vida. La vostra aportació en tots els àmbits sembre serà necessària”.

Tal i com va avançar ahir la regidora, els membres dels Consells de la Infància han rebut una sorpresa; Gandia vol fer un reconeixement molt especial a les seues aportacions. Així, a partir del 20 de novembre començarà a confeccionar-se un mural a la ciutat on tots els xiquets i xiquetes que han format part dels consells des del seu naixement, ara fa cinc anys, hi escriuran els seus noms, perquè la seua contribució quede imortalitzada i siga pública.

De fet, en finalitzar la sessió han rebut un regal que contenia un rotulador per a la inscripció.

Finalment, des del departament d’Infància se’ls ha oferit un esmorzar amb productes sostenibles i de proximitat, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Pujar