elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de la sisena edició del programa «La Infància pren el micro 2024»

Èxit de la sisena edició del programa «La Infància pren el micro 2024»
  • Està protagonitzat pel Consell de la Infància i ha comptat amb la participació voluntària de 15 centres educatius de la ciutat, que han debatut i reflexionat sobre diversos temes, especialment aquells relacionats amb els drets i el benestar de la infància

  • La cloenda del programa es durà a terme en sessió plenària amb la participació dels 30 xiquets i xiquetes que integren el Consell de la Infància de Gandia,  demà dissabte 15 de juny

  • Esther Sapena: «La seua perspectiva és sorprenent, motivadora, útil i necessària. Hem après molt d'ells i elles i el seu compromís ens impulsa a continuar treballant per a crear un entorn més favorable per a la infància a la nostra ciutat"

MÉS FOTOS
Èxit de la sisena edició del programa «La Infància pren el micro 2024» - (foto 2)

La regidora d’Infància, Esther Sapena, ha fet un balanç aquest matí de la sisena edició del programa “La infància pren el micro” durant el curs 2023-2024, protagonitzat pel Consell de la Infància, «que ha estat un èxit tant pel que fa a la participació, la implicació o l’aportació d’idees».

El programa de participació infantil i de promoció dels Drets de la Infància, “La infància pren el micro”, ha comptat amb la participació voluntària de 15 centres educatius de Gandia, que des de l'inici del curs escolar han establert accions per garantir l’acompliment dels Drets de la Infància recollits a la Convenció de l’ONU.

Al llarg del curs, els centres educatius participants al programa, han estat representats per dos alumnes, un de cinquè i un de sisè de primària, els qui han format el VI Consell de la Infància de Gandia. Els consellers s'han reunit mensualment, a la Universitat Popular de Gandia, per debatre i reflexionar sobre diversos temes,  especialment aquells relacionats amb els drets i el benestar de la infància. «El seu compromís i dedicació han estat fonamentals per a construir una Gandia més inclusiva i millor per a tota la ciutadania».

El programa "La infància pren el micro", iniciat al setembre de 2023 i culminat al juny de 2024, ha permès que la veu dels xiquets i xiquetes de Gandia siga escoltada i valorada. A través de les seues reunions mensuals, els 30 joves representants han demostrat «una notable sensibilitat cap a la construcció d'una societat millor que respecte i promoga els seus drets. La responsabilitat i el compromís mostrats pels xiquets i xiquetes, en assistir regularment a les reunions del Consell de la Infància, són dignes de reconeixement i agraïment».

«Les propostes de millora per a la ciutat, elaborades amb gran qualitat i creativitat pels xiquets i xiquetes participants, reflecteixen l'esforç i dedicació de la infància, així com el seu compromís amb la ciutat de Gandia».

Esther Sapena, també ha assegurat que des del Departament d'Infància, que dirigeix, ha pogut comprovar la importància de la participació i la inclusió dels xiquets i xiquetes de Gandia en la configuració de les polítiques d'infància. "La seua perspectiva és sorprenent, motivadora, útil i necessària. Hem après molt d'ells i elles i el seu compromís ens impulsa a continuar treballant per a crear un entorn més favorable per a la infància a la nostra ciutat".

La regidora ha estat acompanyada per Nayara Solbes, alumna de 6è de Primària del CEIP Joan Martorell i Aleix Granollers, de 6è de Primària del CC ABECÉ, en representació del Consell de la Infància, que han compartit la seua experiència durant el curs 2023-2024.

«El que més m'ha agradat de formar part del Consell de la Infància ha estat poder aportar idees per a millorar la nostra ciutat i veure com les nostres opinions són tingudes en compte. També el fet de poder participar en esdeveniments fora de Gandia, com per exemple la trobada dels consells de la infància d'UNICEF, perquè he pogut conèixer a altres xiquets i xiquetes que també lluiten pels nostres drets», ha expressat Nayara. 

Per part la seua banda, Aleix ha destacat que «l’experiència ha sigut molt bona i increïble. He après molt sobre el funcionament de la ciutat i com els xiquets i les xiquetes podem fer-la millor. M'ha agradat molt participar en una cosa tan important. Com ha dit Nayara, també m’ha agradat molt poder participar en activitats esportives i culturals. Com quan vam estar de voluntaris en la Cursa de la Dona, quan vam eixir a la cavalcada de Reis o en el vídeo de presentació d'una nova zona de jocs de Gandia».

Finalment, Esther Sapena ha conclòs posant en valor en nom de la ciutat «aquest esforç i compromís, agraint a tots els xiquets i les xiquetes la seua valuosa contribució. Gràcies a les seues aportacions, Gandia avança cap a un futur més divers i inclusiu, on la perspectiva de la infància és escoltada i respectada, és per aquest motiu que demà tindran una sorpresa, que espere els faça la mateixa il·lusió que a nosaltres».

La cloenda del programa es durà a terme en sessió plenària amb la participació dels 30 xiquets i xiquetes que integren el Consell de la Infància de Gandia, aquest dissabte dia 15 de juny.

Pujar