elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba l’Estiu al MAGa

Arriba l’Estiu al MAGa
  • El Museu Arqueològic de Gandia programa visites guiades, visites nocturnes, tallers i moltes més activitats per oferir una alternativa d’oci cultural complementària a altres ofertes dissenyades des de Gandia

MÉS FOTOS
Arriba l’Estiu al MAGa - (foto 2)

La regidora de Gestió responsable del territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, juntament l’arqueòleg municipal, Joan Negre, han presentat tot un seguit d’activitats per a l’estiu que ha preparat el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) orientades a tots els públics, amb la intenció d'acostar el patrimoni arqueològic de la nostra comarca a tota la ciutadania.

“Si fa uns dies coneixíem la nostra oferta de visites al patrimoni arqueològic dins el programa Platja Natura, amb eixides tots els dimarts i dijous de juliol des de la platja fins a la Cova del Parpalló o amb quatre excursions programades al castell de Bairén, ara és l’hora del nostre patrimoni museïtzat. Així, les propostes han sigut dissenyades per oferir una alternativa d’oci cultural complementària a altres ofertes dissenyades des de la nostra ciutat, tant per al veïnat com per a tota aquella gent que ens visita durant aquests mesos”, ha assegurat Izquierdo.

D’aquesta manera, durant els mesos de juliol i agost s’està duent a terme la campanya l’Estiu al MAGa, una iniciativa que pretén acostar a un públic familiar el món de l’arqueologia i la prehistòria de la comarca a través de visites a preu reduït. “La gent podrà conèixer els nostres més destacats jaciments, referents a nivell mundial, com la cova de Bolomor o la del Parpalló, de la mà d’una arqueòloga que els explicarà tots els detalls. I al mateix temps, la xicalla podrà gaudir de tallers didàctics destinats a conèixer com vivien, com s’abillaven o com preparaven les seues ferramentes una família caçadora-recol·lectora fa 20.000 anys”. Negre ha informat que Les visites es realitzaran els divendres de vesprada, de 18 a 19.30 h, i els dissabtes de matí, de 10.30 a 12 h.

Com a complement d’aquesta activitat, i aprofitant les hores amb menys impacte de la calor, aquest estiu tornen les Visites nocturnes al MAGa. Una activitat que convida, tots els divendres de juliol i agost, a vindre a conèixer el museu arqueològic de la mà d’especialistes en tots els continguts de l’espai, des de la més remota prehistòria fins les primeres societats agrícoles i ramaderes. Aquestes visites, que es realitzaran entre les 20 i les 21 h,  són una perfecta manera d’acabar la vesprada just abans d’eixir a sopar a la fresca.

Finalment, torna de nou, i per cinquena vegada, l’exitosa proposta d’Una nit al museu. Es tracta d’una activitat destinada al públic més jove, d’entre 9 i 12 anys, que podrà conèixer el museu i divertir-se amb les diferents activitats que li tenim preparades: una visita guiada, seguida d’una gimcana, sopar, pel·lícula i dormir a la pròpia sala del museu. Una nit que segur que recordaran. Serà l’activitat amb què despedirem l’estiu i les vacacions de la xicalla, el dissabte dia 7 de setembre, des de les 19 fins a les 9 h del diumenge.

Totes les activitats són amb reserva prèvia, telefonant al 96 295 95 40 o enviant un correu electrònic a difusiomaga@gandia.org

Estiu al MAGa

Tots els divendres de juliol i agost: 18 – 19.30 h

Tots els dissabtes de juliol i agost: 10.30 – 12 h

Preu: 1 €

Visites nocturnes

Tots els divendres de juliol i agost: 20 – 21 h

Preu: 1 €

Una nit al museu

Dissabte, 7 de setembre: 21 – 9 h

Preu: 5 €

Les visites al patrimoni arqueològic dins del programa #PlatjaNatura són també amb reserva prèvia, telefonant al 96 287 77 88 o presencialment a les Oficines d’Informació Turística. La visita guiada comença des del Passeig Marítim de la Platja de Gandia, i acaba al mateix punt.

Visites al castell de Bairén

Divendres 12 i 26 de juliol, 9 i 23 d’agost: 19 – 21.30 h

Preu: 5 € - 3 € (reduïda)

Visites a la cova del Parpalló

Tots els dimarts i dijous de juliol i agost: 19 – 21.30 h

Preu: 5 € - 3 € (reduïda)

Pujar