elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Set funcionaris valencians es colen en l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco

Set funcionaris valencians es colen en l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco
  • La Fiscalia de València ha denunciat a aquests treballadors públics que van accedir al cas després del primer capítol de la docuserie de la filla de Rocío Jurado

Les irregularitats comeses per part de diversos funcionaris en el sistema de vigilància de víctimes de violència masclista Viogen ha portat a la Fiscalia de València a presentar denúncia contra set empleats públics que es van colar en l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco. 

Es tracta de funcionaris de diferents oficines pels ue l'assumpte s'ha judicialitzat a Alzira, Ontinyent, Moncada, Catarroja i Sueca.

L'emissió de la docuserie de Telecinco ‘Rocío, comptar la veritat per a continuar viva’ va alçar la curiositat de set funcionaris que no van dubtar, segons la Fiscalia, a accedir a l'expedient de la filla de Rocío Jurado.

Així, el ministeri públic va obrir diligències d'investigació el mes de juny passat i ja ha presentat la denúncia contra els set funcionaris per un possible delicte d'encobriment de secrets del 197.2, per accés indegut a la base de dades.

Els fets es remunten al mes de març de 2021 quan, després de difondre's el primer lliurament de la docuserie, es va detectar que almenys una desena de persones amb accés al sistema Viogén, al qual poden accedir, a més de la Policia i jutges, funcionaris que treballen en Serveis Socials, havia entrat a consultar l'expedient de la filla de Rocío Jurado.

Pujar