elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fòrum d'Inversions Immobiliàries Mare Nostrum vend el seu complex de residències per a majors a Alacant

Fòrum d'Inversions Immobiliàries Mare Nostrum vend el seu complex de residències per a majors a Alacant
  • Es converteix així en la primera adquisició per part d'un fons immobiliari d'aquest tipus en la costa mediterrània espanyola

Actuant en representació de Fòrum d'Inversions Immobiliàries Mare Nostrum S.A., Savills Aguirre Newman i Cushman & Wakefield han assessorat en la venda de Fòrum Mare Nostrum a Care Property Invest per 35 milions d'euros en el que es considera la primera gran adquisició per part un fons immobiliari cotitzat d'un complex residencial per a persones majors de 65 anys en la costa mediterrània espanyola.

Fòrum Mare Nostrum és un reeixit sènior resort, molt conegut a la província d'Alacant i, en particular, per a la comunitat internacional que viu al poble d'Alfaz de Pi i la comarca de la Marina Baixa. El complex residencial ha estat en funcionament durant més de 20 anys, i disposa de 229 apartaments, amb garatges i trasters, jardins, piscines, altres activitats d'oci i una Casa Club central amb recepció. Aquesta inclou Spa, gimnàs, piscina climatitzada, dos restaurants, bar, teatre, biblioteca, taller d'art, lloc per a esdeveniments, així com una àrea dedicada a la salut, bellesa i el benestar dels seus residents principalment del nord d'Europa.

Fòrum Mare Nostrum és propietat del Grup Goya i és gestionat per Goya Real Estate, promotora molt activa en la zona que actualment desenvolupa els projectes més recognoscibles de l'entorn: Delfin Tower en primera línia de la platja de ponent de Benidorm i Delfin Natura, en la parcel·la amb millor ubicació de l'Albir.

Care Property Invest és una empresa immobiliària regulada públicament, que cotitza en Euronext Brussel·les des de fa més de 25 anys i inverteix en immobles d'alta qualitat per a persones majors en el mercat europeu. La Companyia ha desenvolupat una cartera internacional de 129 projectes sanitaris, repartits a Bèlgica, Holanda i Espanya.

Tant Savills Aguirre Newman com Cushman & Wakefield han contribuït amb aquesta transacció a posicionar el Sènior Living en Costa fermament en el mapa d'Espanya per a inversors institucionals. La demanda i base de clients per a aquesta mena de complexos, particularment en la costa alacantina, és significativa i continuarà creixent. Aquesta transacció demostra que el capital internacional entén el potencial per a models operatius enfocats en la tercera edat i la demanda que existeix per part de la comunitat internacional en la costa.

Nuria Béjar, directora nacional d'Healthcare en Savills Aguirre Newman va comentar que l'habitatge per a persones majors en forma de sènior resorts té un enorme potencial a mitjà i llarg termini a Espanya, creant nous formats residencials per a persones majors actives, amb bon disseny i serveis adequats centrats en el benestar físic i mental dels seus clients.

Rupert Lea, soci internacional de Cushman & Wakefield, va comentar que la costa mediterrània a Espanya ja és la Florida d'Europa per a la comunitat internacional i la demanda per a sènior resorts de qualitat és creixent. La clau és l'operador i la seua capacitat de crear un producte amb grau d'inversió, ja siga sobre la base d'arrendaments a llarg termini o permetent que els inversors participen en la generació d'ingressos nets. Per a l'operador de Fòrum Mare Nostrum, la venda és part d'una estratègia més àmplia que li permetrà utilitzar el capital per a invertir en l'ampliació del resort existent i construir una plataforma de complexos residencials per a majors actius similars al llarg de la costa mediterrània. Representant a la part venedora, el portaveu declara “Estem molt contents d'haver-nos associat amb Care Property Invest en aquesta transacció i esperem tenir una relació a llarg termini amb el nostre soci inversor. Aquest sector es troba en les seues primeres etapes a Espanya malgrat la important i creixent demanda per a models d'habitatge assistit per a majors per part de clients internacionals al llarg de la costa”.

Pujar