elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fins a quina hora obrin els restaurants i quin és el límit de persones per taula?

Fins a quina hora obrin els restaurants i quin és el límit de persones per taula?
  • Ximo Puig ha anunciat les restriccions que afectaran l'hostaleria i l'oci nocturn a partir del dimarts 8 de juny

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les restriccions a la mobilitat a la nit ia les reunions en domicilis i espais públics i la reobertura de l'oci nocturn, que podrà desenvolupar la seua activitat fins a les 2 de la matinada, sense zona de ball i amb la mateixa limitació d'aforament que bars i restaurants, per als quals es flexibilitza l'horari de tancament fins a la 1 de la matinada.

Amb quantes persones em podré reunir a casa? El president ha avançant que desapareix també el límit de persones (actualment era d'un màxim de 10) en les reunions socials en domicilis i en espai públics, de manera que ja ens podrem reunir amb totes les persones vulguem. Això sí, se segueix recomanant mascareta, distància i ventilació.

I en els bars i restaurants? L'hostaleria i la restauració deixen enrere les restriccions d'horaris, de manera que, a partir de la setmana vinent, el tancament serà segons la llicència de cada establiment, amb un màxim establert a la 1 de la matinada. Però el límit de persones per taula seguirà sent de deu persones i a l'aforament serà del 50% en interior i del 100% en terrasses.

El sector de l'oci nocturn, per la seua banda, reobri a partir de dimarts amb un límit de tancament fixat en les 2.00 hores i sense que es permeta encara el ball. Tindrà un aforament com el de l'hostaleria, que seguirà sent del 50% en interior i del 100% en terrasses.

D'altra banda, també s'ha acordat l'obertura dels aforaments en el culte i avanços en els grups d'excursions guiades i en escoles d'estiu.

Pujar