elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
PÈRDUES DE 250 MILIONS D'EUROS

Els festivals valencians, desemparats: “No podem oferir una resposta clara”

Els festivals valencians, desemparats: “No podem oferir una resposta clara”
  • Lamenten l'abandó i la falta d'informació per part de les autoritats davant una temporada en la qual un milió i mig de persones havia comprat ja entrades

“Més d'1.400.000 persones han comprat entrades per als festivals que se celebren en la Comunitat Valenciana, i hui dia, no podem oferir-los una resposta clara, ja que se'ns ha deixat fora de tota regulació”. Així de contundents s'han mostrat els festivals valencians en un comunicat conjunt per a denunciar la “desprotecció” i abandó que pateixen per part de les autoritats davant una situació extrema.

“Després de dues reunions mantingudes amb la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Sra. Ana Barceló, convocades totes dues per Sr. Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme de la C.V., les tres associacions se senten desprotegides i s'han vist en la situació de suspendre o ajornar els seus esdeveniments a noves dates”, lamenten des de l'Associació de Promotors de Festivals de la Comunitat Valenciana (PROMFEST), l'Associació de Promotors Grans Festivals Música CV i MUSICAPROCV, Associació de Promotors Musicals de C.V.

Aquestes tres associacions agrupen a tots els festivals valencians i exposen les dramàtiques xifres d'una crisi difícil de superar. Suspendre o ajornar els seus esdeveniments a noves dates els està comportant la pèrdua de 6.500 llocs de treball aproximadament i la de més de 250 milions d'euros en concerts i festivals: “El turisme de la Comunitat està patint i continuarà patint, per la suspensió o ajornament d'aquesta mena d'esdeveniments, que generen un gran benefici econòmic al nostre territori”.

Malgrat les circumstàncies, els festivals han volgut llançar un missatge d'esperança i han agraït la labor i el suport de Turisme: “Continuarem treballant per millorar aquesta situació, on prevalga sempre la salut i la seguretat de consumidors i usuaris i també dels treballadors, els llocs de treball i l'economia de la Comunitat, i sempre de la mà amb Turisme Comunitat Valenciana, que ha estat fent costat al nostre sector des del minut un”.

No obstant això, demanen una resposta a altres conselleries: “Tant a Sanitat com a Consum, se li ha sol·licitat ajuda i mesures per a tirar avant aquesta temporada, sense que de moment, hàgem obtingut una resposta real davant la incertesa d'aquest sector”. Les associacions consideren que les seues peticions són assenyades i lamenten que no s'ha comptat amb ells en aquesta crisi, “a diferència d'altres sectors, als quals se'ls han atorgat solucions, planificant una estratègia per a la seua reactivació”.

A més, afigen en un comunicat, aquest col·lectiu, té una gran capacitat professional i operativa en el sector de la música en directe, per a desenvolupar plans de prevenció per a la realització dels esdeveniments musicals en directe, complint les instruccions de seguretat sanitària i higiene per a la seguretat de públics i treballadors.

Tornarà a sonar la música

Tal com els ha comptat elperiodic.com, els festivals valencians, s'han anat suspenent en les últimes setmanes. Una situació que mai hauríem imaginat en la Comunitat Valenciana, que per cert té com un dels seus lemes “terra de festivals”.

El propi Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en una entrevista amb elperiodic.com, va instar el govern central a pronunciar-se sobre aquesta mena d'esdeveniments perquè no implicara un problema fins i tot més greu als organitzadors. De moment, la incertesa és màxima en un sector que ha vist com la pandèmia s'ha emportat la seua principal temporada però, no obstant això, treballa ja en l'estiu 2021. “La música tornarà a sonar”, coincideixen tots.

Pujar