elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Felip VI farà un ‘tour’ per la Comunitat Valenciana aquest dijous

Felip VI farà un ‘tour’ per la Comunitat Valenciana aquest dijous

  El rei Felip VI visitarà la Comunitat Valenciana aquest dijous, en un ‘tour’ que li portarà per Vila-real i València.

  El viatge tindrà una agenda eminentment econòmica, ja que visitarà al matí les instal·lacions de Porcelanosa amb motiu del 50 aniversari del grup tauleller i, a la vesprada, presidirà el lliurament dels Premis Cambra 2023, organitzada per la Cambra de Comerç de València.

  Aquesta serà la primera visita del cap de l'Estat des que el març passat presidira l'acte de la col·locació de la ‘primera pedra’ de la gigafactoría de bateries de Volkswagen a Sagunt.

  Un passeig pel procés de producció ceràmica

  Durant la visita oficial a la planta ceràmica, Felip VI coneixerà tot el procés de fabricació ceràmica en el recorregut per una de les quatre plantes de producció –la primera que es va construir– de Porcelanosa.

  Cal recordar que ja en 2020, Felip VI va fer lliurament a Porcelanosa Grup del Premi Nacional d'Innovació en la modalitat ‘Gran Empresa’, concedit pel Ministeri de Ciència i Innovació en 2019.

  La companyia compleix aquest any mig segle des que es va fundar l'any 1973 a Vila-real (Castelló), sent José Soriano, Héctor Colonques i Manuel Colonques, els promotors d'un revolucionari projecte que va proposar la fabricació de ceràmica amb pasta blanca, un material que no s'havia destinat fins al moment a això.

  Cinc categories a l'excel·lència empresarial

  Ja a la vesprada el rei assistirà a València als premis de la Cambra de Comerç, que atorguen enguany el premi a Indústries Alegre, Premi a l'Excel·lència del Model de Gestió Empresarial; Zummo Innovacions Mecàniques, Premi Impuls a la Internacionalització; ALL4Business, Premi a la Innovació en l'empresa; Víctor Tormo, Premi a la Transformació Digital; i EMUCA, Premi a l'Empresa Socialment Compromesa.

  A més, l'empresari Francisco Martínez Rodríguez serà guardonat per la seua trajectòria professional i l'empresa alemanya PowerCo (la filial de Volkswagen per a la construcció de bateries) rep el premi a l'empresa estrangera

   

  Pujar