elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València veu positivament l'entrada en la Fase 3

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València veu positivament l'entrada en la Fase 3
  • La possibilitat de moure's entre províncies a partir de hui és clau per a la reactivació del sector segons la FEHV

La Comunitat Valenciana ha arrancat aquest dilluns la fase 3 amb importants canvis per a tots els valencians. Augmenten els aforaments i arriben al 75%, i, a més, es permeten reunions públiques de fins a 800 persones en el cas d'esdeveniments lúdics a l'aire lliure. Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) han volgut valorar positivament el canvi de fase, ja que suposa un millor escenari per al sector hostaler.

El decret de la Generalitat Valenciana ha tingut en compte algunes de les propostes que es plantejaven des del sector com, per exemple, l'increment de l'aforament interior que ha passat al 75%, la possibilitat d'obertura de les activitats d'oci i l'increment dels percentatges d'ocupació de terrasses.

“La recuperació de les barres també és una bona notícia que, per la tipologia d'alguns establiments, era essencial per a poder obrir”, han expressat des de la Federació en el comunicat emés.

L'ocupació de les terrasses seguirà condicionada al compliment de la distància de 2 metres, igual que ocorre amb l'ocupació interior. Des de la Federació s'havia sol·licitat l'aplicació de 1,5 metres com a distància de seguretat, atés que segons ells això hauria permés que es produïra un increment d'aforament real tant a l'interior com a les terrasses.

També, han volgut valorar l'obertura de l'oci nocturn de manera positiva: “És positiu especialment per a aquells pubs o locals d'oci nocturn que tenen terrassa, i que fins ara s'havien quedat fora en el pla de desescalada sense la possibilitat d'exercir la seua activitat”.

No obstant això, preocupa la limitació d'aforament a 1/3 del local i no poder fer ús de la pista de ball, ja que condicionarà el funcionament d'aquesta mena d'establiments. “Alguns tindran difícil obrir o ho faran en condicions mínimes sense rendibilitat. Esperem que la reobertura en aquestes condicions limitades dure el mínim i que el següent siga passar a les condicions que regulen la normalitat, sense deixar fora a l'oci nocturn”, recalquen en el comunicat.

Des de la Federació han confessat que el sector “travessa un moment molt delicat” i que el teletreball i l'absència de turisme “ha llastrat completament” a zones com el centre de la ciutat. No obstant això, veuen la possibilitat de mobilitat entre províncies, a partir de hui, com una bona notícia per a la reactivació del sector d'allotjament, així com l'anunci de l'avançament d'obertura de fronteres per al pròxim 21 de juny.

Pujar