elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Fabriqueta Films: “Amb aquest premi ajudem a visibilitzar el treball de les dones videógrafas”

Fabriqueta Films: “Amb aquest premi ajudem a visibilitzar el treball de les dones videógrafas”

  Des de l'Alcora fins a Saragossa passant pel Brasil, l'equip de dones que componen la Fabriqueta Films (Mª Carmen Cantó Segura i Belén Nebot) compten amb anys de treball dur i esforç a la seua esquena, que comença a ser recompensant i reconegut per diferents guardons que ja destaquen en les seues prestatgeries. 

   La setmana passada van obtindre el Goya de Fotografia i Vídeo que entrega l'Associació de Fotògrafs i *Videógrafos Professionals d'Aragó (AFPA). Hui elperiodic.com parla amb aquest duo de dones, veïnes de l'Alcora (Castelló) per a conéixer la seua experiència i els seus plans de futur.

   1.    En primer lloc enhorabona pel premi Us el esperàveu? Com recordeu aqueix moment en el qual escolteu els vostres noms?

  La veritat és que no ens ho esperàvem per a res, fins vam estar apunte de no acudir a la gala (riures). Créiem que no s'anava a entendre bé la idea del nostre treball, però al mateix temps pensàvem ‘si el jurat és bo, ho entendrà’, i sembla que si ho van entendre. Va ser tota una sorpresa.

   2.    Què és el que us va motivar a presentar-vos a aquest certamen?

  Belén sempre ha apostat per aquest premi, li feia especial il·lusió ja que té família d'allí de Saragossa. Ella volia això i intentem lluitar per això. Aquest premi val per tres: per la sang aragonesa de Belém, és un premi amb reconeixement i a més amb l'ajudem a visibilitzar el treball de les dones videógrafas.

  3.    No és el primer premi que rebeu Quina és la clau del vostre èxit? Què us diferencia?

  En tots els nostres treballs cuidem molt el so i la fotografia, la part tècnica i això sempre fa molt. En aquest cas, no sabem que han vist en el nostre treball que no han vist els altres però ha impactat i agradat. El treball que presentem en aquesta edició era exclusiu per al moment, no l'havíem presentant a cap altre concurs. En el mesclem naturalesa, turisme i una història de superioritat que atrapa.

   4.    Vau anunciar a través de la vostra pàgina Facebook quina havíeu guanyat i les mostres d'afecte no s'han fet esperar us sentiu abrigallades per l'Alcora i la seua gent?

  Si molt, ens tenen un afecte especial. Ens van felicitar per Facebook, però també en persona quan ens trobem pels carrers del poble. No tenim cap queixa, tant dins com van ser del poble ens fan sentir el seu afecte. Ens sentim orgulloses de la nostra gent i de l'Alcora.

   5.    Per a aquest 2019 teniu pensant portar algun altre guardó a la Comunitat?

  De moment no ho tenim clar, estem tantejant algunes opcions però tampoc volem atabalar-nos. Al març acudirem al Photo Fòrum que se celebra a Barcelona i participarem en una taula redona amb altres companys i donarem una xarrada. Encara hem de decidir si presentem alguna peça, perquè els premis donen molta visibilitat però amb el que menges tots els dies és amb el client.

   6.    Tot l'equip d'elperiodic.com us desitja molta sort en la vostra marxa professional. Moltes gràcies per atendre'ns

  Moltes gràcies a vosaltres.

   

  Pots veure el vídeo pel qual han sigut premiades punxant ací

   

   

  Pujar