elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs exigeix la reprovació d'Oltra "per abandonar a una menor abusada sexualment per a “protegir la seua butaca”"

Cs exigeix la reprovació d'Oltra "per abandonar a una menor abusada sexualment per a “protegir la seua butaca”"
  • María Quiles afirma que “és hora d'assumir responsabilitats polítiques”

MÉS FOTOS
Cs exigeix la reprovació d'Oltra "per abandonar a una menor abusada sexualment per a “protegir la seua butaca”" - (foto 2)

La diputada de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, María Quiles, ha exigit la reprovació de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per "abandonar" a una menor tutelada abusada sexualment per a “protegir la seua butaca”. Quiles, durant la defensa de la iniciativa de Ciutadans per a reprovar a Oltra hui en Les Corts, ha assegurat que “és hora d'assumir responsabilitats polítiques” i ha preguntat als diputats si “les seues butaques valen més que la dignitat d'una xiqueta”.

La diputada de la formació liberal ha enlletgit que “s'ocultara i es desprotegiera a una menor que ha patit abusos sexuals continuats en un centre dependent de la Conselleria” i ha recordat que són “tres sentències condemnatòries” les que qüestionen el tractament i l'atenció que va rebre la menor. Quiles ha relatat parts de la sentència que parlen de “hostilitat i absoluta falta d'empatia cap a la víctima” i que “va fallar qui havia de protegir-la”.

“Ara tornen a pujar-se ací i a donar-nos lliçons de feminisme i d'integritat. No val mirar per a un altre costat”, ha afirmat, al mateix temps que ha criticat que el tripartit “no siga capaç d'assumir que la Conselleria va fallar a la menor i que, per tant, Oltra hauria de deixar el càrrec”. Quiles també ha criticat l'actuació de la Conselleria en el cas del tancament del centre de menors de Segorbe, per “uns presumptes abusos” ja que el treballador “va resultar absolt”. “Mentre a Segorbe es va acomiadar al treballador acusat, en aquest cas, la vicepresidenta va mantindre al treballador, al seu exmarit, dos anys en el centre malgrat la denúncia per abús sexual”, ha afegit.

Pujar